ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κομισιόν: Δράση με την ονομασία νέα «Πράσινη δέσμευση για την κατανάλωση»

Τι αφορά η συγκεκριμένη δράση

ΚΥΠΕ

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινιάζει μια δράση με την ονομασία "νέα Πράσινη δέσμευση για την κατανάλωση - Green Consumption Pledge", μέρος του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα. Με τις υπογραφές τους, οι εταιρείες που μπαίνουν στη συγκεκριμένη δράση υπόσχονται να επιταχύνουν τη συμβολή τους σε μια πράσινη μετάβαση και μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και να οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην περιβαλλοντική απόδοση των εταιρειών και των προϊόντων. Οι Colruyt Group, Decathlon, LEGO Group, L`Oréal και Renewd είναι οι πρώτες πρωτοπόρες επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό το πιλοτικό έργο.

Το Green Consumption Pledge βασίζεται σε ένα σύνολο πέντε βασικών δεσμεύσεων. Για να συμμετάσχουν σε αυτό, οι εταιρείες δεσμεύονται για φιλόδοξες δράσεις για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων και για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες αγορές. Πρέπει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα σε τουλάχιστον τρεις από τους πέντε τομείς δέσμευσης και πρέπει να αποδείξουν την πρόοδό τους με δεδομένα που στη συνέχεια δημοσιοποιούν.

Οι πέντε βασικοί τομείς δέσμευσης είναι οι εξής: "Υπολογισμός του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας εφοδιασμού της, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία υπολογισμού ή το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης που ανέπτυξε η Κομισιόν και καθορισμός κατάλληλων διαδικασιών δέουσας επιμέλειας για την επίτευξη μειώσεων του αποτυπώματος σύμφωνα με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Υπολογισμός για του αποτυπώματος άνθρακα επιλεγμένων εμβληματικών προϊόντων της εταιρεία. Αύξηση πώλησης βιώσιμων προϊόντων ή υπηρεσιών εντός των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας ή του επιλεγμένου επιχειρηματικού της τμήματος. Δέσμευση μέρους των εταιρικών δαπανών δημοσίων σχέσεων για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών των πολιτικών και δράσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Πληροφόρηση προς τους καταναλωτές σχετικά με τα αποτυπώματα άνθρακα της εταιρείας και του προϊόντος που θα είναι εύκολα προσβάσιμες, ακριβείς και σαφείς".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση