ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο πρώην επικεφαλής επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου στο Green Agenda Cyprus Summit

Ο δρ Νικόλας Π. Μαστρογιαννόπουλος στο Green Agenda Cyprus Summit

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δρ Νικόλας Π. Μαστρογιαννόπουλος 

Ο δρ Νικόλας Π. Μαστρογιαννόπουλος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της W11 Ventures. Είναι μη εκτελεστικός διευθυντής στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Green Energy στη Λεμεσό, και του CIM Business School στη Λευκωσία, ενώ είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής του Techisland Health Cluster.

Έχει διατελέσει επικεφαλής επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου, διορισμένος από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, του εθνικού φορέα χρηματοδότησης Ε&Κ της Κύπρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ε.Ε., του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, μέλος της Συντονιστικής Επενδυτικής Επιτροπής του Κυπριακού Ταμείου Επενδύσεων σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας των Υπουργείων. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, ο εθνικός εκπρόσωπος στο SESAME και στην Ευρωπαϊκή Σύμπραξη για το Blockchain (EBP).

Ο δρ Μαστρογιαννόπουλος ήταν κορυφαίος ερευνητής και ακαδημαϊκός. Διαθέτει εκτενή ερευνητική εμπειρία, εστιάζοντας στην ανάπτυξη θεραπευτικών προσεγγίσεων για νευρομυϊκές και καρδιολογικές παθήσεις. Δημιούργησε εθνικές και διεθνείς συνεργασίες με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, έχει επίσης αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις με αξιολόγηση από κριτές, καθώς επίσης και πάρα πολλές ετεροαναφορές. Έχει προσελκύσει αρκετές επιχορηγήσεις και χρηματοδότηση εκκίνησης ως κύριος ερευνητής ή συνεργάτης από εθνικούς και διεθνείς φορείς χρηματοδότησης καθώς και ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία και έχει πτυχίο στις Βιοϊατρικές Επιστήμες.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.digitalagendacy.com/ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση