ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποιος ευθύνεται για την Ενεργειακή Μετάβαση;

Ο Κρις Αγγελίδης, ειδικός σε θέματα ενεργειακής μετάβασης στις ΗΠΑ, στο Green Agenda Cyprus Summit

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κρις Αγγελίδης  

Ο Κρις Αγγελίδης είναι o Διευθύνων Σύμβουλος στις συμβουλευτικές υπηρεσίες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ernst & Young LLP Houston. Έχει τρεις δεκαετίες διεθνούς, τεχνικής και εμπορικής εμπειρίας στην ενεργειακή βιομηχανία σε όλη την αλυσίδα αξίας και έχει αναλάβει ηγετικούς ρόλους στον στρατηγικό σχεδιασμό. Η εμπειρία του περιλαμβάνει διαχείριση επιχειρηματικών μονάδων με υπευθυνότητα της P&L, ανάπτυξη και εφαρμογή περιβαλλοντικών θεμάτων, κοινωνικές & στρατηγικές διακυβέρνησης και στρατηγικές βιωσιμότητας, και δημιουργία συνεργασιών για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης. Έχει διαχειριστεί επιτυχώς δραστηριότητες σε διάφορους τομείς και ανέπτυξε εκτεταμένη γνώση και κατανόηση της επιχειρηματικής κουλτούρας και των ρυθμιστικών πολιτικών σε όλο τον κόσμο.

Επιπρόσθετα, ο Κρις Αγγελίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο University of Houston Bauer College of Business, όπου διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Εισαγωγή στη Στρατηγική Πετρελαίου και Αερίου και NTR/ESG & Βιωσιμότητα για τη Βιομηχανία.

Πριν από την Ernst & Young, ο κ. Αγγελίδης υπηρέτησε ως Επικεφαλής Ενεργειακής Μετάβασης στις ΗΠΑ για μια μεγάλη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ηγήθηκε των εταιρικών σχέσεων σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση, με αρκετούς βασικούς εξωτερικούς ενδιαφερόμενους, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, ΜΚΟ και ακαδημαϊκοί εταίροι. Έχει εμπειρία στον έλεγχο τεχνολογίας και διαχείρισης αερίων θερμοκηπίου και ενέργειας in upstream, midstream and downstream, συμπεριλαμβανομένου ενός χαρτοφυλακίου έργων στην Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τις περιοχές της Κασπίας, και Ασίας-Ειρηνικού.

Έχει σπουδάσει Strategic Decision & Risk Management στο Stanford, κατέχει MBA στο Master of Business Administration από το University of Houston, και Bachelor of Science, Mechanical Engineering από το University of Houston.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.digitalagendacy.com/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση