ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς τα μέτρα κατά του κορωνοϊού μείωσαν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ερευνητές από την Νέα Υόρκη αναφέρουν πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σχετικών ερευνών τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 50%

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Το φαινόμενο της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ως συνέπεια των αυστηρών μέτρων περιορισμού των πληθυσμών, στα σπίτια τους, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοιού, πραγματεύεται σε σημερινό του άρθρο το BBC.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα τόσο τα ποσοστά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά ακόμη και οι, ανησυχητικά, υψηλές θερμοκρασίες (υπερθέρμανση) του πλανήτη δείχνουν σημαντική πτώση σε αρκετές περιοχές και πόλεις του πλανήτη καθώς η εξάπλωση του ιού επηρέασε άμεσα τον σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και την καθημερινότητα της ανθρωπότητας.

Ερευνητές από την Νέα Υόρκη αναφέρουν πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σχετικών ερευνών τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα  μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η παραμονή των πολιτών στα σπίτια είχε ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων τόσο εντός των πόλεων όσο και εκτός, με συνέπεια η χρήση αυτοκινήτου ή αεροπλάνου- κύριες πηγές ρύπων- να μειωθεί δραστικά.

Τόσο η Κίνα όσο και η Βόρεια Ιταλία σημείωσαν επίσης σημαντική μείωση του διοξειδίου του αζώτου, γεγονός σχετίζεται με τις λιγότερες διαδρομές με αυτοκίνητα και την μείωσης της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Το συγκεκριμένο αέριο μάλιστα θεωρείται σημαντικός ατμοσφαιρικός ρύπος και ταυτόχρονα βασικός παράγοντας για την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Την ίδια ώρα πάντως,όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα οι επιστήμονες εκτιμούν ανεξάρτητα από τα παραπάνω ενθαρρυντικά, για τον πλανήτη, στοιχεία το γεγονός πως στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού οι άνθρωποι εργάζονται κατά κύριο λόγο από το σπίτι πιθανότατα θα οδηγήσει σε περισσότερη ανάγκη για οικιακή θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X