ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σπάνιο καγκουρό γεννήθηκε στη Βρετανία

Η επιστημονική ομάδα του ζωολογικού κήπου παρακολουθούσε την ανάπτυξη του νεογέννητου χάρη σε ένα ειδικό ενδοσκόπιο που τοποθέτησε στον μάρσιπο της μητέρας του

ΑΜΠΕ

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Τσέστερ στη βορειοδυτική Αγγλία υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ένα σπάνιο είδος δενδρόβιου καγκουρό, όταν το είδαν για πρώτη φορά να ξεπροβάλλει από τον μάρσιπο της μητέρας του.

Μικρότερος σε μέγεθος από το αυστραλιανό καγκουρό, ο δενδρολαγός του Goodfellow είναι ένα μαρσιποφόρο που συναντάται σε τροπικά δάση της Παπούα Νέας Γουϊνέας. Λόγω της αποψίλωσης των δασών και της λαθροθηρίας, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά το ήμισυ μέσα σε διάστημα 30 ετών.

Η επιστημονική ομάδα του ζωολογικού κήπου παρακολουθούσε την ανάπτυξη του νεογέννητου χάρη σε ένα ειδικό ενδοσκόπιο που τοποθέτησε στον μάρσιπο της μητέρας του λίγες εβδομάδες αφότου ήρθε στον κόσμο, τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως εξηγεί ο Ντέιβ Γουάιτ, η γέννηση των μαρσιποφόρων είναι από τις πλέον περίπλοκες διαδικασίες σε όλο το ζωικό βασίλειο: το νεογέννητο δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και ενστικτωδώς ακολουθεί ένα μονοπάτι στην κοιλιά της μητέρας μέχρι να μπει στον μάρσιπο.

Όταν φθάσει εκεί, θα προσκολληθεί σε μια θηλή για να τραφεί και ύστερα από περίπου έξι μήνες – αφού μεγαλώσει αρκετά – θα ανοίξει τα μάτια και θα βγάλει το κεφάλι έξω από τον μάρσιπο για να περιεργαστεί το περιβάλλον γύρω του.

Τις επόμενες ημέρες το δενδρόβιο καγκουρό αναμένεται να αφήσει πλέον τον μάρσιπο της μητέρας του και να αρχίσει να μαθαίνει τα πρώτα άλματα και το σκαρφάλωμα στα δένδρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση