ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύουν startup επιχειρήσεις στις ΗΠΑ για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Οι εταιρείες κατασκευάζουν πολύπλοκα μοντέλα για να εξετάσουν τις πλημμύρες, τον άνεμο, τις πυρκαγιές και άλλες απειλές που σχετίζονται με το κλίμα

ΚΥΠΕ

Ο Χάντερ Χόνελ από την Καλιφόρνια είδε το 2017 την γενέτειρά του να αποτεφρώνεται εξαιτίας των πυρκαγιών και έκτοτε υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα βρει έναν τρόπο να προβλέψει και ιδανικά να αποτρέψει παρόμοιες καταστροφές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.
 
«Χρειαζόμασταν έναν τρόπο να υπολογίσουμε την πολυπλοκότητα και την αλληλεξάρτηση του περιβάλλοντος και των κλιματικών συνθηκών που οδηγούν σε ένα τέτοιο γεγονός», δήλωσε ο Κόνελ, μηχανικός περιβάλλοντος.

«Ένας ανθρώπινος εγκέφαλος από μόνος του δεν μπορεί να καταλάβει όλες αυτές τις δυνάμεις», ανέφερε ο Κόνελ, στην ιστοσελίδα  Thomson Reuters Foundation, ο οποίος είναι τώρα Διευθύνων Σύμβουλος της Terrafuse AI, μιας από τις νεοσύστατες εταιρείες κλιματικών αναλύσεων που στοχεύουν να προβλέψουν πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει ορισμένες βιομηχανίες, κοινότητες αλλά και μεμονωμένες περιοχές.
 
 Οι εταιρείες κατασκευάζουν πολύπλοκα μοντέλα για να εξετάσουν τις πλημμύρες, τον άνεμο, τις πυρκαγιές και άλλες απειλές που σχετίζονται με το κλίμα, συνδυάζοντας τη γνωστή επιστήμη του κλίματος με αναρίθμητα πρόσθετα δεδομένα, από δορυφορικές εικόνες έως υπάρχοντα μοτίβα μετανάστευσης.
 
Αυτό μπορεί να δημιουργήσει βαθμολογίες κινδύνου, επιτρέποντας στους επενδυτές να δείξουν πώς διαφορετικά σενάρια για το κλίμα θα επηρεάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, με ορισμένες εταιρείες να προτείνουν ακόμη και νέα αγροτεμάχια για αγορά.
 
Η αύξηση αυτών των εργαλείων ανάλυσης θα μπορούσε να προειδοποιήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους κατόχους περιουσιακών στοιχείων για τους κινδύνους που συνεπάγεται η κλιματική αλλαγή - και ακόμη και να βοηθήσει τις άμεσες προσπάθειες ανθεκτικότητας. Αλλά δημιουργούν επίσης πολλές ανησυχίες, ανέφεραν ειδικοί για την κλιματική ισότητα.
 
«Τι συμβαίνει σε έναν κόσμο όπου μόνο οι άνθρωποι που έχουν πολλά χρήματα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις προβλέψεις - και οι υπόλοιποι δεν έχουμε;» διερωτάται ο Miyuki Hino, καθηγητής περιβαλλοντικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.
 
Ο Ριτς Σόρκιν, διευθύνων σύμβουλος του Δία, ένας από τους πιο καταξιωμένους παίκτες στον κλάδο, είπε ότι αυτά τα εργαλεία σε λάθος χέρια, μπορεί να είναι σαν δυναμίτης και να προκαλέσει πανικό.
 
Αλλά οι πληροφορίες θα μπορούσαν επίσης να επιτύχουν το αντίθετο αποτέλεσμα - μείωση των κινδύνων καθώς οι χρήστες αντιλαμβάνονται καλύτερα τις κλιματικές απειλές, βοηθώντας στην αλλαγή της συμπεριφοράς που είναι απαραίτητη για τη μείωση των εκπομπών και την προετοιμασία για κλιματικές αλλαγές, τόνισε.

Το 2020 οι πυρκαγιές έκαψαν περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια ασφαλισμένα ακίνητα στην Καλιφόρνια. Ο Κόνελ, από το Terrafuse, είπε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν με πιο ακριβείς προβλέψεις για τη εξέλιξη των πυρκαγιών. Χρησιμοποιώντας ιστορικά δεδομένα, η εταιρεία εκπαιδεύει το μοντέλο της τεχνητής νοημοσύνης για να κάνει όλο και πιο ακριβείς προβλέψεις για τις απώλειες από πυρκαγιές κάθε χρόνο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να αποφασίσουν τι και που θα ασφαλίσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση