ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το πιο παγωμένο μέρος στον πλανήτη τυλίχθηκε στις φλόγες

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν οι πυρκαγιές θα υπερβεί το περσινό ρεκόρ

Kathimerini.gr

Ο καπνός από τις φωτιές στα βορειοανατολικά της Ρωσίας είναι τόσο πυκνός που έχει κρύψει τον ήλιο, βυθίζοντας στο σκοτάδι την περιοχή.

Η πόλη Γιακούτσκ έχει κηρυχθεί σε κάτασταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για την πόλη, που οι θερμοκρασίες τον χειμώνα βυθίζονται πολύ κάτω του μηδέν και της έχουν χαρίσει τη φήμη του πιο κρύου κατοικημένου τόπου στον πλανήτη. Από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο οι θερμοκρασίες κινούνται μεταξύ -35 και -42 βαθμούς Κελσίου. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφεύγουν την όποια μετακίνηση την ώρα που πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότεροι από 2.400 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στη Ρωσία, ενώ στη μάχη κατά των πυρκαγιών συμμετέχει και ο στρατός.

Οι πυρκαγιές καλύπτουν μία έκταση άνω των 10 εκατ. εκταρίων στην επαρχία Γιακούτια. 175 πύρινα μέτωπα παραμένουν ενεργά. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν οι πυρκαγιές θα υπερβεί το περσινό ρεκόρ. Το σκηνικό είναι παρόμοιο στην Τουρκία, στη Νότια Ευρώπη, στις ΗΠΑ (Καλιφόρνια και Χαβάη). Ο ακραίος καύσωνας και η έντονη ξηρασία έχει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις επιδεινώσει την κατάσταση. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και ήρθε η ώρα να την αντιμετωπίσουμε με δραστικά μέτρα.

Πηγή: MONEY REVIEW 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση