ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: «Οι εγγυήσεις δεν λύνουν το θέμα ασφάλειας»

Η λύση πρέπει να είναι λειτουργική και βιώσιμη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το θέμα της ασφάλειας δεν επιλύεται με εγγυήτριες δυνάμεις και εγγυητές, αλλά μέσα από την προστασία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα Ηνωμένα Έθνη, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ενδεχομένως στα πρώτα στάδια μετά τη λύση, το θέμα της ασφάλειας να ανατεθεί στην ειρηνευτική δύναμη, με όρους εντολής οι οποίοι θα είναι στη βάση του κεφαλαίου 7 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να επιτευχθεί αν ο κ. Ακιντζί ενθαρρυνθεί, στηριχθεί και υποβοηθηθεί από την Τουρκία.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη η λύση να είναι λειτουργική, βιώσιμη, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα και ουσιαστική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επισήμανε παράλληλα ότι μπορεί να μην οδηγηθούμε σε λύση, αν υπάρξει εμμονή της τουρκικής πλευράς σε θέματα που αποτελούν βασικές παραμέτρους για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Αναφερόμενος στο κόστος της λύσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι στόχος είναι να μην έχει συνέπειες στην οικονομία. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα οφέλη από τη λύση θα είναι απείρως μεγαλύτερα από το ενδεχόμενο συνέχισης της στασιμότητας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Η εμπλοκή του μητροπολίτη Ησαΐα, η αμηχανία των κομμάτων και ο περίεργος ρόλος του Χρίστου Χρίστου
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ