ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φωκαΐδης: Ωφέλιμη η λύση για ολόκληρη την περιοχή

Ανάγκη ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση ότι η λύση του Κυπριακού δεν θα αποφέρει οφέλη μόνο για τους Ε/κ και τους Τ/κ αλλά για ολόκληρη την περιοχή εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε πως «Η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη είναι υψίστης σημασίας ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νέων κοινών προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας».

Ο κ. Φωκαΐδης συνέχισε τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη για ενισχυμένη συνεργασία και ειδικότερα στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας. «Οι κοινές απειλές καθιστούν αναγκαία την κοινή δράση».

Μέσα σε αυτό το εύθραυστο γεωπολιτικό περιβάλλον γύρω από την Κύπρο, όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποδείξει πολλές φορές τη θέληση αλλά και την ικανότητα να συμβάλει στην αντιμετώπιση κοινών απειλών και προβλημάτων. Γίνονται, πρόσθεσε, συνεχώς, συστηματικές προσπάθειες για ενδυνάμωση των στρατιωτικών μας ικανοτήτων, των υποδομών και των μέσων που διαθέτουμε αλλά και για την ενίσχυση συνεργασιών με γειτονικές χώρες.

Αναφερόμενος στην ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε τη θέση ότι ενισχύει σημαντικά τη δυνατότητα περιφερειακής συνεργασίας και μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επίλυση μακροχρόνιων προβλημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο η δυνατότητα αυτή είναι ανοικτή και για την Τουρκία, σε περίπτωση λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Η λύση του Κυπριακού δεν θα αποφέρει οφέλη μόνο για τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους, αλλά για ολόκληρη την περιοχή, είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση