ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Περισσότερα σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη

Μέσα από τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής δίνονται πολύ περισσότερα

ΚΥΠΕ

Μέσα από τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής που το κράτος ακολούθησε, δίνονται πολύ περισσότερα σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, ανέφερε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι ο θεσμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έχει περιορίσει κάθετα την παρουσία πολιτών στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε σε φιλανθρωπικό δείπνο του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Μέσα Γειτονιάς, όπου εξήρε το έργο και την πολύμορφη δράση του, υποδεικνύοντας ότι η σύσταση του έγινε πολύ πριν την οικονομική κρίση.

"Το έργο που οι εθελοντικές οργανώσεις επιτελούν αποτελεί αναπλήρωση της κυβερνητικής υποχρέωσης και του καθήκοντος της εκάστοτε Κυβέρνησης, να συνδράμει, να συμβάλει, να μεριμνά, έτσι ώστε οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να έχουν την κρατική στήριξη".

Είναι σε αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, που εισήχθη και ο θεσμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, "που καλύπτει σωρεία αναγκών, αλλά και έχει περιορίσει κάθετα την παρουσία στα κοινωνικά παντοπωλεία, ένα φαινόμενο που γνωρίσαμε ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης".

Ανέφερε δε ότι, ενώ το 2013 πέραν των 15 χιλιάδων ατόμων αποτίνονταν για βοήθεια στα κοινωνικά παντοπωλεία "σήμερα (ο αριθμός αυτός) έχει περιοριστεί στις 4,466 εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι αλλοδαποί".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι "μέσα από τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής που το κράτος ακολούθησε, μέσα από τη στοχευμένη προσπάθεια, δίδεται η ευκαιρία να δίνονται πολύ περισσότερα σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, παρά με την ακολουθούμενη για δεκαετίες πολιτική", προσθέτοντας ότι. η χωρίς διακρίσεις παραχώρηση επιδομάτων δεν ήταν φαινόμενο που παρουσιάστηκε ξαφνικά.

Σήμερα, εξήγησε, έχει καταρτιστεί ένα μητρώο, συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τους λήπτες βοηθήματος, "έχουμε προχωρήσει στην ενοποίηση, διότι οι Υπηρεσίες ήταν διάσπαρτες σε διάφορα Υπουργεία που παραχωρούσαν επιδόματα και κάποιος θα μπορούσε να πάρει επιδόματα από πολλές και διάφορες Υπηρεσίες και μέσα από τα ηλεκτρονικά συστήματα έχει καταρτιστεί ένας κατάλογος και με βάση συγκεκριμένα πλέον κριτήρια παραχωρούνται τα επιδόματα στήριξης στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση