ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ: Η απενεχοποίηση της Τουρκίας δεν προέρχεται από την πολιτική Α

Υπάρχουν και πολιτικές δυνάμεις που είναι εναντίον της Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δηλώσεις έκανε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανικής Βουλής.

«Μας δήλωσαν ότι θα έχουμε την στήριξη τους στην προσπάθεια αυτή, για την επανένωση της χώρας μας. Πρόκειται άλλωστε για βουλευτές και αξιωματούχους από μια χώρα που ήταν μοιρασμένη πριν 26 χρόνια. Μοιράστηκαν μαζί μας το μεγάλο όραμα να ζεις σε μια ενωμένη χώρα και τόνισαν πολύ σωστά -αυτό που πρέπει για όλους μας θεωρώ να είναι η θέση μας- ποιο είναι το διακύβευμα; Τι θα δώσουμε στα παιδιά μας; μια μοιρασμένη ή μια επανενωμένη πατρίδα», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σε ερώτηση ότι ο ΠτΔ δέχθηκε εκ νέου πυρά και από το ΔΗΚΟ αλλά και από άλλα κόμματα με την κατηγορία ότι μέσα από τις δηλώσεις του, απενοχοποιεί την Τουρκία, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει σκληρή μάχη στο διάλογο για την επίλυση του κυπριακού και πως η απενεχοποίηση της Τουρκίας δεν γίνεται μέσα από την πολιτική Αναστασιάδη.

«Η απενοχοποίηση της Τουρκίας δεν είναι μέσα από την πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη που γίνεται. Μόνο αν εισακούοντο κάποιες ακραίες θέσεις, να διακόψουμε τις συνομιλίες. Εάν άλλαζε απόφαση το Εθνικό Συμβούλιο και ενώ επικαλούμαστε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου όλα ρητώς περιγράφουν το μοντέλο λύσης του κυπριακού, την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, εάν εισακούοντο κάποιοι, να καταγγείλουμε ουσιαστικά και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτά θα έφερναν την απενοχοποίηση της Τουρκίας.
Υπάρχουν, και δεν είναι με αντιπαλότητα που το λέω, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που είναι ενάντια στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
Θέτω ένα ερώτημα: Εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εισακούσει αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και καταγγείλει το πλαίσιο λύσης του κυπριακού που είναι σε όλα τα ομόφωνα ψηφίσματα των Η.Ε. θα υπάρξει ή όχι απενοχοποίηση της Τουρκίας; Δεν θα δώσω απάντηση. Το αφήνω στην κρίση των πολιτών», είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση