ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος οφείλει ένα mea culpa για τον διορισμό Ρικκου

Αποκαλύφθηκε η γύμνια του συνθήματος για τους άριστους των αρίστων λέει το ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαριές ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον διορισμό Ρίκου Ερωτοκρίτου βλέπει το ΑΚΕΛ. Ο Πρόεδρος οφείλει ένα mea culpa για τον διορισμό του Ρίκου Ερωτοκρίτου λέει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη λύπη του για τις εξελίξεις σημειώνοντας πως το κόμμα προειδοποιούσε τι ο διορισμός του κ. Ερωτοκρίτου δεν έγινε βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, αλλά στη βάση προεκλογικών κομματικών συναλλαγών και σκοπιμοτήτων.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση

Είναι με θλίψη που παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του τέως Β.Γ.Εισαγγελέα κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου και την καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο. Η εμπλοκή του τέως Β.Γ.Εισαγγελέα σε αξιόποινες πράξεις, πλήττουν το κύρος ενός εξαιρετικά σημαντικού και ευαίσθητου θεσμού, αυτού της Νομικής Υπηρεσίας, και επιτείνουν την απογοήτευση στην κοινή γνώμη.

Η ευθύνη γι’ αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη βαραίνει πρωτίστως τον τέως Β.Γ. Εισαγγελέα, ο οποίος δεν στάθηκε στο ύψος της ευθύνης που απορρέει από το αξίωμα που κατείχε.

Η ευθύνη, όμως, βαραίνει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον διόρισε εκφράζοντας μάλιστα «απόλυτη εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία και την ακεραιότητά του» και «βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες».
Ευθύνες φέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και γιατί ακολούθως παρείχε στήριξη στον κ. Ερωτοκρίτου -μαζί με το ΔΗΣΥ- ακόμα κι όταν ο τέως Β.Γ. Εισαγγελέας βρέθηκε κατηγορούμενος στο Δικαστήριο.

Οι πολίτες θυμούνται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωνε ότι θα διόριζε ποινικούς ανακριτές για όσα κατάγγειλε ο κ. Ερωτοκρίτου, γεγονός που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Γ. Εισαγγελέα ο οποίος χαρακτήρισε ως ντροπή τη «μετατροπή των κατηγορουμένων σε κατήγορους» με τη «συνδρομή και την υπόθαλψη του Ανώτατου Άρχοντα της χώρας».

Το ΑΚΕΛ είχε προειδοποιήσει ότι ο διορισμός του κ. Ερωτοκρίτου δεν έγινε βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, αλλά στη βάση προεκλογικών κομματικών συναλλαγών και σκοπιμοτήτων.

Η δυσάρεστη εξέλιξη με τον τέως Β.Γ. Εισαγγελέα αποκάλυψε για ακόμα μια φορά τη γύμνια του συνθήματος των κυβερνώντων περί δήθεν διορισμού «των άριστων των αρίστων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αρκείται στην έκφραση σεβασμού προς την απόφαση του Δικαστηρίου, πράγμα που είναι αυτονόητο. Ο Πρόεδρος οφείλει προς την κοινωνία και τους πολίτες ένα mea culpa.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση