ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ΔΗΣΥ στηρίζει Χάσικο στην σύγκρουση με τον Γενικό Ελεγκτή

Δηλώσεις ΔΗΣΥ για την αντιπαράθεση ΥΠΕΣ- Μιχαηλίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανακοίνωση εξέδεσωσε σήμερα ο ΔΗΣΥ με την οποία σχολιάζει την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και Σωκράτη Χάσικου με αφορμή το θέμα του ασυμβίβαστου που καταλογίζεται στον υπουργό για την ενοικίαση κτιρίου συμφερόντων του στο δημόσιο.

Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση τύπου: 

«Κρίνοντας ικανοποιητικές τις εξηγήσεις του υπουργού Εσωτερικών, δεν αρνούμαστε τον έλεγχο - παράλληλα όμως ζητάμε σεβασμό της όλης διαδικασίας.

Η δημόσια παρουσία του Σωκράτη Χάσικου κρίνεται από το χειρισμό ενός από τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια στην Κυβέρνηση. Επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών, παίρνει πολλές σημαντικές και συχνά δύσκολες αποφάσεις και, κατά γενική ομολογία, η πολιτεία του χαρακτηρίζεται από ευθυκρισία και αποτελεσματικότητα.

Για το ζήτημα που έχει εγερθεί αυτές τις μέρες, σημειώνουμε τις ικανοποιητικές εξηγήσεις που έχει δώσει ο υπουργός. Οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε για τις πραγματικές συνθήκες της υπό συζήτηση μίσθωσης ακινήτου, δίνουν απαντήσεις.

Ταυτόχρονα όμως ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν αρνείται τον όποιο έλεγχο επιβάλλεται. Όπως κατ’ επανάληψιν έχει δηλώσει ξεκάθαρα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο δημόσιο βίο όλοι και όλα πρέπει να κρίνονται και να υπόκεινται σε έλεγχο.

Θα πρέπει όμως να είναι σαφές ότι από την ώρα που έχει κινηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η θεσμικά προβλεπόμενη διαδικασία, δεν είναι σωστό, στη βάση πληροφοριών που διαρρέουν, να τροφοδοτείται ένας δημόσιος διάλογος που δημιουργεί εντυπώσεις, οι οποίες τελικά μπορεί και να εκφεύγουν ή να «επικαλύπτουν» και αυτή τη διαδικασία ελέγχου. Κυρίως διότι τέτοιες εντυπώσεις κάποτε δεν είναι αναστρέψιμες ακόμα και από τα πραγματικά αποτελέσματα του ελέγχου.

Από την ώρα που ισχύουν και εφαρμόζονται οι θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες, πιστεύουμε ότι δεν δικαιολογείται όλη αυτή η δημόσια συζήτηση, που κάποτε δίνει και την εντύπωση ότι αποσκοπεί να αντικαταστήσει ή και να προκαταλάβει τον έλεγχο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση