ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:15
 

Καμμένος: H γεωπολιτική ενίσχυση Κύπρου-Ελλάδας θα λύσει το Κυπριακό

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική επέτειος για τον Ελληνισμό, δήλωσε ο κ. Καμμένος

Newsroom K

Κύπρος και Ελλάδα, επιμένοντας στις αρχές της δημοκρατίας και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, γίνονται οι πυλώνες σταθερότητας που θα βοηθήσουν στο να αντιμετωπίσουμε τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής, είπε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στους εορτασμούς για την επέτειο της 1ης Απριλίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη δοξολογία για την 1η Απριλίου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, ο κ. Καμμένος είπε ότι «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική επέτειος για τον Ελληνισμό.

Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για την αυτοδιάθεση.

Ακόμη είμαστε εδώ σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Αμύνης, για την αλλαγή του αρχηγού του ΓΕΕΦ.
Η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική Φρουρά και με τις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ, προκειμένου να βοηθήσουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου, η οποία πλέον μαζί με την Ελλάδα δικαιώνεται για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Κύπρος και Ελλάδα, με επέκταση προς τα νότια στο Ισραήλ, στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, και προς τα βόρεια στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, δημιουργούμε έναν άξονα σταθερότητας για την περιοχή που πλήττεται από πολέμους και διαμάχες. Θεωρώ ότι αυτή η γεωπολιτική ενίσχυση και της Κύπρου και της Ελλάδας θα αποτελέσει και το μοχλό για να λυθούν και άλλα προβλήματα, όπως το Κυπριακό.

Αντιλαμβάνονται πλέον όλοι ότι Κύπρος και Ελλάδα, επιμένοντας στις αρχές της δημοκρατίας, της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, γίνονται οι πυλώνες σταθερότητας που θα βοηθήσουν στο να αντιμετωπίσουμε τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Δυστυχώς κ. Σαβεριάδη, ό,τι και να πείτε στον Άντρο Κυπριανού, δεν πρόκειται να το αντιληφθεί. Οι ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Τα μηδενικά έβαλαν φωτιά στον προεκλογικό

«O μορφασμός του Άντρου φανερώνει προβληματικό άνθρωπο. »
ΑΚΑ  |  09:19

Πρόεδρος για ΑΚΕΛ: Δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους

«Προς ΑΚΑ. Ανίδεος είσαι και φαίνεσαι κύριε ...ΑΚΑ.»
CGA  |  19:07

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ο Άντρος είναι στο θέμα της αρχής συμπερίληψης Τ/Κ υποψηφίου ορθός αλλά τραικά λάθος στην επιλογή του ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:25

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X