ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Τα δύο κράτη δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ επιλογή του ΔΗΣΥ

Διαχρονική θέση του κόμματος είναι η λύση ΔΔΟ όπου είναι ξεκάθαρη η επιστροφή Μόρφου Βαρωσίων λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την απάντησή του για το τι λύση επιδιώκει ο ΔΗΣΥ έδωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, μία μέρα μετά τη συνέντευξη του αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη στην «Κ» οποία λέει πως η διχοτόμηση προκύπτει εκ των πραγμάτων. Ο κ. Νεοφύτου ξεκαθαρίζει πως τα δύο κράτη δεν ήταν ποτέ επιλογή του ΔΗΣΥ και πως διαχρονική θέση του κόμματος είναι η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα χωρίς εγγυητές και κατοχικούς στρατούς. Σημειώνει πως το πλαίσιο Γκουτέρες ήταν ξεκάθαρο ότι στις εδαφικές αναπροσαρμογές θα πρέπει να περιλαμβάνονται τόσο τα Βαρώσια όσο και η Μόρφου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Η διαχρονική θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού από την ίδρυσή του ήταν και παραμένει η επιδίωξη εξεύρεσης λύσης του κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα και χωρίς εγγυητές και κατοχικούς στρατούς. Και όπως και στο πλαίσιο Γκουτερες ήταν ξεκάθαρο, στις εδαφικές αναπροσαρμογές θα πρέπει να περιλαμβάνονται τόσο τα Βαρώσια όσο και η Μόρφου. Με τη χώρα μας ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάκτηση η οποία επιτεύχθηκε με τον Γλαύκο Κληρίδη, η λύση θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Τα πιο πάνω συστατικά είναι απολύτως αναγκαία για να μπορεί να γίνει η λύση αποδεκτή από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, θέση την οποία επικοινωνούμε προς πάσα κατεύθυνση στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Με την έλευση της κ. Λουτ επανεκκινεί η προσπάθεια για να συνεχίσει ο διάλογος από εκεί που διακόπηκε στο Κρανς Μοντανά. Σ’ αυτή την προσπάθεια και στη στήριξη των θέσεών μας, είναι που είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι.

Τα δυο κράτη που ζητά η τουρκική πλευρά είναι η νομιμοποίηση της κατοχής και δεν μπορούν με κανένα τρόπο να διασφαλίσουν την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη του.

Τέτοιες σκέψεις δεν είναι και δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν επιλογή του Δημοκρατικού Συναγερμού, της παράταξης που έδωσε διαχρονικά και συνεχίζει να δίνει αναρίθμητες μάχες για την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση