ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για «χρυσά» διαβατήρια: Η κυβέρνηση φοβάται

Εκτοξεύουν τα βέλη τους προς κυβέρνηση ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αφορμή τα όσα αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανακοίνωση της για άρνηση από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών να δώσει στοιχεία για 18 πολιτογραφήσεις που σχετίζονται με το καζίνο θέρετρο, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, εκτοξεύουν τα πυρά τους προς την κυβέρνηση. 

Σε γραπτή του δήλωση ο Εκπροσώπος  Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κάνει λόγο για φόβο εκ μέρους της κυβέρνησης να επιτρέψει στον Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την έρευνα την οποία διενεργεί.

Η σχετική δήλωση:

Είναι πολύ σοβαρά όσα καταγγέλλει η Ελεγκτική Υπηρεσία από την έρευνα που πρόλαβε να διενεργήσει για τα «χρυσά» διαβατήρια, πριν η κυβέρνηση τής απαγορεύσει την πρόσβαση στα αρχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τα όσα καταγγέλλει η Ελεγκτική Υπηρεσία εξηγούν γιατί η κυβέρνηση φοβάται να επιτρέψει στον Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την έρευνα την οποία διενεργεί. Η έρευνα ουσιαστικά αποκαλύπτει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων.

Το ΑΚΕΛ για ακόμα μια φορά καλεί την κυβέρνηση να επιτρέψει στον Γενικό Ελεγκτή και την Υπηρεσία του να ολοκληρώσουν την έρευνά τους. Αυτή η έρευνα διενεργείται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτή και ποσώς δεν υποκαθιστά -όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση- το έργο της ερευνητικής επιτροπής που η ίδια έχει διορίσει.

ΔΗΚΟ: Η επίμονη άρνηση για έλεγχο, δείχνει ενοχή.

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ, σημειώνει σε ανακοίνωση του ότι η επιμονή της κυβέρνησης ν’ αρνείται τον έλεγχο, δείχνει την ενοχή της στην κάκιστη διαχείριση του επενδυτικού προγράμματος και στα όσα δυσάρεστα επακολούθησαν. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, να θέσει το δημόσιο συμφέρον πάνω από την προφανή πλέον ανάγκη της για συγκάλυψη της διαπλοκής και της διεφθαρμένης της εξουσίας.
Η άρνηση της στον έλεγχο, συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς και τις συνταγματικές τους αρμοδιότητες.
Η κυβέρνηση φοβάται ότι εάν προχωρήσει ο έλεγχος των φακέλων των πολιτογραφήσεων, θα βγουν πολλά στη φόρα.
Η προσπάθεια εμπαιγμού της νοημοσύνης μας πρέπει να σταματήσει. Το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει να ζητεί αυτό που απαιτεί ολόκληρη η κοινωνία: έλεγχο, διαφάνεια, κάθαρση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση