ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:27
 

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

Ο Μακαριότατος σημειώνει πως ο ΓΓ του ΟΗΕ πρέπει να είναι αυστηρός, αλλά και να εμπνέεται από τις αρχές της δικαιοσύνης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος κάλεσε τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να είναι αυστηρός και να εμπνέεται από αρχές δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης που προέστη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε «πιστεύω άλλα θέλουμε εμείς και άλλα θέλει ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος μπορεί να μην το λέει αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι πιέζεται από την Άγκυρα». Ο Μακαριότατος ανέφερε πως δεν έχει ιδία θέληση ο κ. Ακιντζί και πως ότι θέλει η Άγκυρα εκείνο πρεσβεύει και ο Ακιντζί.

Πρόσθεσε πως «θα ήτο μια καλή επιδιαιτησία , όπως θα πάν αμφότεροι τέλος του Σεπτέμβρη να δουν τον ΓΓ». Διερωτήθηκε ωστόσο κατά πόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ θα είναι σε θέση να κάνει να κάνει μια καλή επιδιαιτησία. Θα έχει, διερωτήθηκε, «ο ΓΓ το θάρρος να πει αυτό είναι σωστό το δέχομαι , αυτό δεν είναι σωστό το απορρίπτω; Ελάτε κάτω να κάνουμε ένα σωστό κράτος; Να βοηθήσει πραγματικά;».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τις αμφιβολίες του «να τα βρούμε μόνοι μας αφού», όπως ανέφερε, η Τουρκία «γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θέλει τα πάντα. Εάν είναι δυνατόν θέλει όλη την Κύπρο». Εκτίμησε πως δεν πιστεύει ότι μπορούμε να κάνουμε συνομιλίες και να βρούμε λύση. «Έχει 45 χρόνια που δεν τα βρήκαμε θα τα βρούμε τώρα;» διερωτήθηκε. «Θα ηθέλαμε ένα αυστηρό ΓΓ των ΗΕ αλλά να εμπνέεται από αρχές δικαιοσύνης και που να έρθει και να πει ελάτε εδώ για να κάνουμε ένα κράτος σωστό να δουλεύει. Γιατί εάν δεν δουλεύει θα καταρρεύσει και όταν καταρρεύσει θα διαλυθούν τα πάντα», συμπλήρωσε.

Ευχήθηκε όπως ο Αντόνιο Γκουτέρες φθάσει σε αυτό το ύψος και «να διατάξει `εγώ ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ αυτά πρεσβεύω και αυτά πρέπει να λάβουν χώρα`. Τότε να τον συγχαρούμε», συμπλήρωσε . «Εάν δεν φτάσει σε αυτό το ύψος ο ΓΓ δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος άλλος να βοηθήσει. Οι ισχυροί της γης, δεν νομίζω. Εκείνοι θέλουν τα άνομα συμφέροντα τους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Η ...Πυθία μίλησε και όλοι έτρεξαν να δημοσιοποιήσουν τους χρησμούς της!!!

Ai Em

Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X