ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας

Πρόεδρος εξελέγη η Ελλη Κοτζαμάνη

ΚΥΠΕ

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ανακοίνωσε σήμερα τη νέα σύνθεσή της μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη συνεδρίαση, στις 21 Οκτωβρίου 2021, καθώς και εκσυγχρονισμό του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και του Καταστατικού της.

Πρόεδρος εξελέγη η Ελλη Κοτζαμάνη, αντιπρόεδρος η Κατερίνα Νικολάου, Γραμματέας ο Γιώργος Γεωργιάδης και Οικονομικός Υπεύθυνος εξελέγη ο Χάρης Νικολαϊδης.

Ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει ότι η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, στον ένα χρόνο εργασίας με τη νέα σύνθεσή της, έχει διαπιστώσει ελλείψεις ή κενά στις πρόνοιες του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για θέματα που αφορούν σε παιδιά, σεξουαλικά εγκλήματα, ιδιαίτερα σε βάρος παιδιών, γυναικοκτονίες, ιατρική αμέλεια ή άλλα εγκλήματα ή ποινικές διαδικασίες, οικογενειακή, βία ή βία εναντίον παιδιών ή γυναικών, προσωπικά δεδομένα, την μεταναστευτική κρίση, τη διάσταση του φύλου και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως εκ τούτων η ΕΔΔ αποφάσισε όπως προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό τόσο του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας όσο και του Καταστατικού που διέπει τη λειτουργία της.

Η ΕΔΔ προσβλέπει στη στήριξη των ΜΜΕ, "καθώς θεωρούμε τον εκσυγχρονισμό άμεση ανάγκη, με δεδομένο τον κοινό στόχο της ποιότητας της δημοσιογραφίας και των μέσων ενημέρωσης, αλλά και της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση