ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 13 Μαρτίου στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Ελλάδα το πρώτο ταξίδι του Νίκου Χριστοδουλίδη - Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την μεθεπόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Προορισμός η Αθήνα όπου ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Κατά την τελετή διαβεβαίωσής του ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο πρώτο του ταξίδι ως Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζοντας πως «σημείο αναφοράς στην εξωτερική μας πολιτική αποτελούν φυσικά οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, η οποία παραμένει ο στενότερος, φυσικός και ανιδιοτελής διαχρονικός μας σύμμαχος».

Πρόθεσή του είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Αθηνών-Λευκωσίας σε όλα τα επίπεδα, ο εκσυγχρονισμός των τρόπων συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, και η αξιοποίηση συνεργειών εντός της ΕΕ αλλά και με τρίτες χώρες.

«Σε λίγες μέρες θα έχω την τιμή να συναντηθώ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στην πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον οποίο θα αναπτύξω συγκεκριμένα κάποιες πρώτες σκέψεις για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας, αλλά και ενίσχυση της συνεργασίας μας, ειδικότερα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση