ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έφθασε Κύπρο η Μέτσολα - Έστειλε μήνυμα στα ελληνικά

Θα παραστεί στους αυριανούς (01/10) εορτασμούς για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην Κύπρο έφθασε το απόγευμα του Σαββάτου η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία θα παραστεί στους αυριανούς (01/10) εορτασμούς για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα με μήνυμα της στα ελληνικά, έγραψε, «ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή σας στην Κύπρο».

Ανακοίνωση του Προεδρικού τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που επικεφαλής ευρωπαϊκού Θεσμού θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος Μέτσολα θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρωί της Κυριακής, 1ης Οκτωβρίου, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει κατιδίαν συνάντησή τους και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες τους. Αργότερα θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης, την οποία θα παρακολουθήσει και η Πρόεδρος Μέτσολα. Κατά την εδώ παραμονή της, η κα Μέτσολα θα έχει, επίσης συνάντηση, με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, ενώ θα επισκεφθεί το Σπίτι της ΕΕ (EU House).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση