ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένταση στην Επ. Άμυνας: Δεν συγκαλεί συνεδρία ο Σιζόπουλος λόγω Χρίστου

O Πρόεδρος της Επιτροπής έκρινε ορθό να κοινοποιήσει τη θέση του στην Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος σε συνέχεια της ένστασης για τη σύνθεση των μελών της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει, που διατύπωσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την περασμένη Πέμπτη όπως διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ, έκρινε ορθό να κοινοποιήσει τη θέση του στην Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επιλογής Αννίτα Δημητρίου.

Από την άλλη, το ΕΛΑΜ με ανακοίνωση του αναφέρει ότι δεν υπάρχουν νομικοί ή δεοντολογικοί λόγοι για την εξαίρεση Βουλευτή από συγκεκριμένη Επιτροπή, πόσο μάλλον Προέδρου Κοινοβουλευτικού Κόμματος,

Ο κ. Σιζόπουλος εξήγησε περαιτέρω ότι πρόσθετος λόγος για τον οποίο έκρινε ορθό να διατυπώσει και εγγράφως τη θέση του προς την Πρόεδρο της Βουλής, είναι ότι κατά την υπό αναφορά συνεδρία της Ολομέλειας, η Πρόεδρος της Βουλής προήδρευσε της συνεδρίας, καθώς προήδρευε της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σιζόπουλος στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, ως συνέχεια της ένστασης που διατύπωσε για τη σύνθεση της Επιτροπής Άμυνας, ενημερώνει την Πρόεδρο του νομοθετικού σώματος ότι δεν θα συγκαλέσει συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας αν δεν εξαιρεθεί από τη σύνθεση της ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, που όπως επαναλαμβάνει δεν υπηρέτησε στρατιωτική θητεία, αλλά και εκτελούσε τα χρέη σωματοφύλακα σε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λαμβάνει γνώση, να συμμετέχει και λαμβάνει θέση σε ευαίσθητα θέματα επί των οποίων συζητά και αποφασίζει η Επιτροπή Άμυνας .

Τοποθετούμενο στην ενέργεια του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας, το ΕΛΑΜ με ανακοίνωση, εξέφρασε την άποψη ότι κατέστη ξεκάθαρο πως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις, προσπαθώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τις βουλευτικές εκλογές και την απώλεια της 4ης θέσης από το ΕΛΑΜ.

Την ίδια στιγμή, εκφράζει εντονότατες ανησυχίες για τη συμμετοχή Βουλευτών της ΕΔΕΚ στην Επιτροπή Άμυνας, ενός κόμματος που είχε άριστη σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, Υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, «αδελφό» κόμμα της ΕΔΕΚ και άτομο που είχε καταδικαστεί για σκάνδαλα εκατομμυρίων, με διασπάθιση δημοσίου χρήματος για αγορές οπλικών συστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το ΕΛΑΜ αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχουν νομικοί ή δεοντολογικοί λόγοι για την εξαίρεση Βουλευτή από συγκεκριμένη Επιτροπή, πόσο μάλλον Προέδρου Κοινοβουλευτικού Κόμματος, ως εκ τούτου το αίτημα του κ. Σιζόπουλου είναι άνευ αντικειμένου και δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να εξαιρέσει τον οποιονδήποτε από την Επιτροπή Άμυνας.

Το Μέτωπο διατυπώνει επίσης τη θέση πως αν αποφασιστεί να υπάρξουν κριτήρια για την Επιτροπή Άμυνας, τότε αντιστοίχως θα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια για όλες τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και θέτει τον κ. Σιζόπουλο ενώπιον των ευθυνών του αν δεν προχωρήσει το συντομότερο σε συνεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής, καθώς θα έχει την απόλυτη ευθύνη για σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν στον τομέα της άμυνας.

Το ΕΛΑΜ αναφέρει ότι ο κ. Χρίστου έχει καταθέσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων τα ιατρικά πιστοποιητικά της νόμιμης απαλλαγής του από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς,

Στο ΕΛΑΜ απάντησε με ανακοίνωση η ΕΔΕΚ στην οποία αναφέρει ότι δεν εκπλήσσει που το ΕΛΑΜ, και ο κ. Χρίστου δεν απαντούν κατά τρόπο ξεκάθαρο, εάν ήταν ή όχι ο κ. Χρίστου σωματοφύλακας του αρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης που καταδικάστηκε με απόφαση Δικαστηρίου στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση