ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Γεωργίας: Στόχος η ταχύτερη επαναδραστηριοποίηση στις πυρόπληκτες περιοχές

Συζητήθηκαν οι ενέργειες και τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκης Γαβριήλ ανέφερε την Τρίτη ότι η Επιτροπή Γεωργίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών Λεμεσού και Λάρνακας με απώτερο στόχο οι αγρότες των περιοχών αυτών αποζημιωθούν επαρκώς και να επαναδραστηριοποιηθούν.

Ο κ. Γαβριήλ προέβη στη δήλωση μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας, κατά την οποία συζήτησε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας τις ενέργειες και τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας για την αποκατάσταση των περιοχών Λεμεσού- Λάρνακας, που πλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και τα αντιδιαβρωτικά έργα.

«Φαίνεται ότι η προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από την κυβερνητική πλευρά, δεν έχει έρεισμα», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι «ενώ είχαν εξαγγείλει αρκετά σχέδια, παρατηρούμε ότι ο ένας εξαιρείται για τον ένα λόγο, ο άλλος που δεν θα επαναδραστηριοποιηθεί δεν θα δικαιούται τίποτε και ως εκ τούτου η Επιτροπή Γεωργίας ζήτησε να κατατεθούν γραπτώς τα σχέδια, με τα χρονοδιαγράμματα και τα ποσά που δόθηκαν μέχρι σήμερα».

Συνεχίζοντας είπε ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί τα θέματα που άπτονται της γεωργίας και να εξετάσει τρόπους με τους οποίους θα στηρίζονται όλοι οι κάτοικοι για να παραμείνουν δραστηριοποιημένοι στις κοινότητες τους καθώς η αστυφιλία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος μετά το Κυπριακό.

«Αν θέλουμε να στηρίξουμε τις ορεινές περιοχές θα πρέπει να το κάνουμε άμεσα και έμπρακτα και ιδιαίτερα αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς», ανέφερε περαιτέρω προσθέτοντας ότι «πρέπει να αποζημιωθεί η απώλεια εισοδήματος και η καταστροφή των υποδομών και καλλιεργειών για να μπορέσουν οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αγρότες να επαναδραστηριοποιηθούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση