ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοικτός διαγωνισμός για κατασκευή νέου κυττάρου αποβλήτων στην Κόσιη

Πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διευρυμένη σύσκεψη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με θέμα τη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων στην Κόσιη.

Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κώστας Καδής, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διευρυμένη σύσκεψη, η οποία εξέτασε το θέμα που προκύπτει με τον χρόνο ζωής του υγειονομικού χώρου ταφής απορριμμάτων στη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων στην Κόσιη.

Να σημειώσουμε ότι μετά το κλείσιμο του σκυβαλότοπου στον Κοτσιάτη, κάτι που αποτελούσε και συμβατική υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα δημοτικά απόβλητα της επαρχίας Λευκωσίας εκτρέπονται προς την Κόσιη. Αυτό λειτούργησε προς την κατεύθυνση της πλήρωσης του κυττάρου σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Γεωργίας προχώρησε σε δύο διαγωνισμούς οι οποίοι περιελάμβαναν και τη δημιουργία νέου κυττάρου, αυτοί οι διαγωνισμοί ήταν άγονοι, για αυτό και σήμερα με δεδομένο ότι σε μερικούς μήνες ο χώρος αυτός θα είναι γεμάτος, σήμερα εξετάσαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός νέου κυττάρου με τις πιο συνοπτικές, αλλά νόμιμες διαδικασίες.

Αυτό στο οποίο καταλήξαμε ήταν να προχωρήσουμε με ανοικτό διαγωνισμό με συνοπτικές, όμως, διαδικασίες, θα έχουμε σίγουρα την καθοδήγηση όλων των αρμόδιων φορέων και του Γενικού Λογιστηρίου και της Νομικής Υπηρεσίας, ούτως ώστε να προχωρήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά με ανοικτό διαγωνισμό.

Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρη: διαφανείς διαδικασίες, νόμιμες διαδικασίες οι οποίες, ωστόσο, θα διασφαλίζουν και την υλοποίηση αυτού του έργου μέσα στους επόμενους μήνες, ούτως ώστε να μην προκύψει πρόβλημα με τη λειτουργία της μονάδας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε μέσα στις επόμενες μέρες και ελπίζουμε ότι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση