ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για το τέλος και την έναρξη της σχολικής χρονιάς ενημέρωσε τον Σιζόπουλο ο ΥΠΠΑΝ

Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και για τους κανονισμούς της αξιολόγησης των μαθητών και των εξετάσεων των τετραμήνων που θα προωθηθούν στη Βουλή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς και κυρίως για την έναρξη της νέας χρονιάς, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και τους συνεργάτες του, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινή συνάντηση τους στα γραφεία της ΕΔΕΚ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετώπισε η Κύπρος με την πανδημία, «τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει για να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό τον Σεπτέμβριο, να ανακτήσουμε μέρος του διδακτικού χρόνου που χάθηκε υπέρ των παιδιών, να στηρίξουν τα σχολεία μας τα παιδιά για να έχουμε του χρόνου,- με την ευχή ότι θα διατηρηθούν οι πολύ καλές υγειονομικές επιδόσεις της χώρας μας-, μια ομαλή σχολική χρονιά».

Ο κ. Προδρόμου είπε, επίσης, πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τους συνεργάτες του για τις προσαρμογές που προωθούνται αυτές τις μέρες για τους κανονισμούς της αξιολόγησης των μαθητών, των εξετάσεων των τετράμηνων που θα προωθηθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι είχε την ευκαιρία να κάνει και μια γενικότερη ενημέρωση για μεγάλους σχεδιασμούς του Υπουργείου, «τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως θα επανέλθουμε, όσον αφορά το σχέδιο για την ψηφιακή τεχνολογία στην εκπαίδευση που αναπτύσσουμε αυτή την περίοδο και θα συστηματοποιήσουμε αξιοποιώντας την εμπειρία και την μεγάλη κατάκτηση που ήταν να χρησιμοποιήσει το δημόσιο σχολείο την τεχνολογία για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και την παιδαγωγική στήριξη στη διάρκεια της επιδημίας».

Σημείωσε ότι ενημέρωσε, επίσης, και για την προοπτική και πρόθεση του Υπουργείου να προωθήσει στο επόμενο διάστημα το Υφυπουργείο Πολιτισμού αλλά ταυτόχρονα και τον σχεδιασμό που υπάρχει για μια νομοθεσία για τους εργαζόμενους στον χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και «για την καινοτομία που θα πρέπει να φέρουμε στον χώρο, μέσα από την συζήτηση που θα κάνουμε για τα ωράρια λειτουργίας των σχολείων», όπως είπε.

Όπως ανέφερε, είναι μια περίοδος τώρα που προσφέρεται «για να έχουμε διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις για να δούμε κάποιες βελτιωτικές αλλαγές όπως επίσης και τα μεγάλα κεφάλαια που μένουν της μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών».

«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Πρόεδρο κ. Σιζόπουλο όσο και τους συνεργάτες του και γενικότερα την ΕΔΕΚ για τις πολύ χρήσιμες εισηγήσεις και απόψεις τόσο εδώ σήμερα στον διάλογο όσο και στην συνεργασία που γίνεται στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών εργασιών, διότι πράγματι η εκπαίδευση είναι ένας χώρος που ενώ έχουμε την κυβερνητική πολιτική και την κατεύθυνση από το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να το εμπλουτίζουμε, να το επικαιροποιημούμε και με εισηγήσεις και απόψεις των υπόλοιπών πολιτικών δυνάμεων γιατί η εκπαίδευση για την Κύπρο είναι σίγουρα θέμα εθνικό», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, στις δικές του δηλώσεις, ευχαρίστησε από την πλευρά της ΕΔΕΚ τον κ. Προδρόμου που τους ενημέρωσε για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εκπαίδευση και για τις λύσεις που αυτή τη στιγμή το Υπουργείο προωθεί ενόψει των όσων η πανδημία επιφέρει στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε καταθέσει τις δικές μας απόψεις και εισηγήσεις με βασικό στόχο, όπως τόνισε και προηγουμένως ο κ. Υπουργός, να εμπλουτίσουμε τις θέσεις και τις απόψεις της κυβέρνησης, με βασικό στόχο την όσο το δυνατό περαιτέρω αναβάθμιση του επιπέδου της εκπαίδευσης της πατρίδας μας που είναι ένας σημαντικός τομέας που θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», πρόσθεσε.

Αλλά και την ίδια στιγμή, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε την εκπαιδευτική αξιοπιστία μέσα από την επίλυση διαφόρων προβλημάτων, τα οποία έχουν προκύψει με βασικό γνώμονα και στόχο το πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε την προσφερόμενη εκπαίδευση στους μαθητές για να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν για το δικό τους το μέλλον, για να την αξιοποιήσουν για την επαγγελματική τους κατάρτιση και όχι μόνο».

«Γι’ αυτό θα ήθελα για ακόμα μια φορά να δηλώσω στον κ. Υπουργό ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να είμαστε θετικοί, εποικοδομητικοί και με τις προτάσεις μας όσο το δυνατό να εμπλουτίζουμε τις θέσεις και τις απόψεις της εκάστοτε κυβέρνησης για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας που αφορά την κυπριακή εκπαίδευση», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση