ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ικανοποίηση ΓΓ ΑΚΕΛ για λειτουργία Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών 

Επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού και ενημερώθηκε για την δράση του το τελευταίο διάστημα

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίησή του για τον αποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Οργανισμού και ενημερώθηκε από τον Επίτροπο Τίμη Ευθυμίου για τη λειτουργία του το τελευταίο διάστημα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευθυμίου ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για το ενδιαφέρον που δείχνει κάθε χρόνο και τη βοήθεια τόσο την κοινοβουλευτική και προσωπική που προσφέρει στον οργανισμό.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχαρίστησε τον Επίτροπο προσωπικά και όλους τους συνεργάτες του γιατί θεωρεί, όπως ανέφερε, «ότι ο οργανισμός έχει μπει σε μια φάση όπου λειτουργεί πάρα πολύ αποτελεσματικά και πολύ καλά». Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο ίδιος έχει πολλά χρόνια να ακούσει σημαντικά παράπονα και προβλήματα για τη λειτουργία του ΚΟΑΠ.

«Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι κατάφερε ο Οργανισμός να μπει σε μια πορεία πάρα πολύ καλή και για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι ο αγροτικός τομέας «αξίζει ακόμα μεγαλύτερης στήριξης από το κράτος γι' αυτό και αποδίδουμε τόση μεγάλη σημασία στο τομέα».

Συγχάρηκε όλους τους λειτουργούς για το έργο που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας. «Θέλω να σας συγχαρώ γιατί καταφέρατε ακόμα και την περίοδο του lockdown από ότι μου είπε ο Επίτροπος να διαθέσετε γύρω στα €10 εκατ. πληρωμές στον αγροτικό τομέα», είπε.

Προς αυτό ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι ο τρόπος που λειτούργησε ο οργανισμός κατά τη διάρκεια των μέτρων απαγόρευσης ήταν κατά κάποιο τρόπο μια πρόβα για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ο Οργανισμός ηλεκτρονικά τα επόμενα χρόνια.

«Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά και νομίζω ότι κάποια πράγματα τα οποία λειτουργούσαν με διαφορετικό τρόπο τα προηγούμενα χρόνια, με τη σημερινή πρόβα που κάναμε μπορούν να αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα για καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου», σημείωσε.

Εξήρε το έργο όλων των λειτουργών γιατί, όπως ανέφερε, πάνω σε αυτούς στηρίζεται ο οποιοσδήποτε προϊστάμενος.

Σε ερώτηση για παράπονα αγροτών ότι έχουν φυτέψει μεγαλύτερες ποσότητες απ’ όσες θα χρειαστούν λόγω της μείωσης του τουρισμού, ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα για όλες τις παραγωγές αλλά γνωρίζει ότι αρκετοί μείωσαν την παραγωγή τους, προσαρμόστηκαν με τα νέα δεδομένα.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι «σίγουρα ο οργανισμός είναι πολύ πιο αρμόδιος από εμένα για να απαντήσει το ερώτημα». Ωστόσο από επαφές που είχε ο ίδιος με παραγωγούς το τελευταίο διάστημα, είπε, «η έγνοια εκείνων που πρόλαβαν και φύτεψαν κανονικά για τη χρονιά είναι πώς θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν αγορές στο εξωτερικό για να διοχετευθούν τα προϊόντα που θα παράγουν και πρέπει να δούμε πώς ως κράτος τους βοηθάμε να εξασφαλίσουν αγορές στο εξωτερικό».

Σε ερώτηση για τις πληρωμές που θα γίνουν τον Δεκέμβριο από τον ΚΟΑΠ ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι την 1η Δεκεμβρίου και μετά όπως έγινε και τα τελευταία χρόνια θα γίνουν οι πληρωμές των εκταρικών επιδοτήσεων, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου €55 εκατ. μαζί με τις κεφαλικές επιδοτήσεις. Αναφέρθηκε επίσης στα επενδυτικά προγράμματα, τα οποία τρέχουν. Εκείνοι οι οποίοι ολοκληρώνουν κάποια από τα έργα προσκομίζουν τις αποδείξεις και πληρώνονται, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση