ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ικανοποίηση τουρκικού ΥΠΕΞ για απόφαση ΕΣΑΔ για Τιτίνα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

ΚΥΠΕ

Ικανοποίηση εκφράσει το τουρκικό ΥΠΕΞ για την απόφαση του ΕΔΑΔ για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου αν και πολύ αργά, όπως αναφέρει.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «είναι θετικό ότι η Επιτροπή των Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης έκλεισε την εξέταση της απόφασης Λοϊζίδου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην 1443η συνεδρίασή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα που πραγματοποιήθηκε στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2022, αν και πολύ αργά»

«Έτσι, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι η επιτροπή ακίνητης περιουσίας, η οποία ιδρύθηκε στην τδβκ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, αποτελεί αποτελεσματικό ένδικο μέσο στο εσωτερικό. Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα της επιτροπής κρίθηκε από την απόφαση Δημόπουλου του ΕΔΑΔ το 2010. Αυτή η πάγια νομολογία επιβεβαιώθηκε και στις μεταγενέστερες αποφάσεις του ΕΔΑΔ», υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «παρά το γεγονός ότι ο Τ/κ λαός έχει υποστεί απάνθρωπη απομόνωση μπροστά στα μάτια τις διεθνούς κοινότητας εδώ και δεκαετίες, εκτιμούμε τις προσπάθειες της ΤΔΒΚ να εφαρμόσει τις σχετικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Πιστεύουμε ότι αυτές οι προσπάθειες συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του συστήματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Υποστηρίζει ωστόσο ότι «στην ίδια συνεδρίαση, το γεγονός ότι δεν έκλεισε η εξέταση του σχετικού τίτλου σχετικά με την απόφαση που έλαβε το ΕΔΑΔ στην Ε/κ προσφυγής αποτελεί μεγάλη αντίφαση ότι δεν έχει κλείσει η εξέταση του σχετικού τίτλου της απόφασης που ελήφθη στην ελληνοκυπριακή αίτηση. Αυτή η κατάσταση έδειξε για άλλη μια φορά ότι το σύστημα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μπορεί να διαβρωθεί σύμφωνα με τις πολιτικές φιλοδοξίες».

Υπενθμίζει την έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν όπως η «τδβκ», όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος, «η οποία κάνει το καθήκον της για την προστασία του συστήματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να φτάσει στη θέση που της αξίζει στη διεθνή κοινότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση