ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καδής: Η Κύπρος έχει τα καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη

Tα άριστα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά όχι μόνο για την υγεία των λουομένων και το περιβάλλον αλλά και την οικονομία της Κύπρου, τόνισε ο Υπουργός

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Καδής σε δήλωση του για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα των νερών κολύμβησης για το 2019 με βάση την οποία η Κύπρος διαθέτει τα καλύτερα, τα πιο ποιοτικά νερά κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη επισήμαινε την άμεση συσχέτιση της ποιότητας των νερών κολύμβησης με τον τουρισμό.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Καδής τόνισε περαιτέρω ότι τα άριστα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά όχι μόνο για την υγεία των λουομένων και το περιβάλλον αλλά και την οικονομία της Κύπρου, η οποία είναι συνδεδεμένη με την ποιότητα της θάλασσας μας και την τουριστική δραστηριότητα.

Σημείωσε ακολούθως ότι η φετινή πρωτιά της Κύπρου δεν είναι τυχαία, αφού από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος συνεχίζει να συμμορφώνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της οδηγίας σχετικά με την διαχείριση της ποιότητας των νερών κολύμβησης, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτή και παρακολουθεί ανελλιπώς την ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος συνεχίζοντας παρατήρησε πως με βάση την ανακοίνωση η Κύπρος είναι πλήρως συμμορφωμένη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Οδηγίας για την Διαχείριση της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα νερά κολύμβησης της Κύπρου αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικής ποιότητας με ποσοστό συμμόρφωσης 99,1%, τοποθετώντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης, προσθέτοντας ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αυστρία, με 98,5%, στην τρίτη θέση η Μάλτα, με 97,7%, και μετά η Ελλάδα, με 95,7%.

Διευκρίνισε επίσης ότι για την κολυμβητική περίοδο του 2019, δηλαδή από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019, έτυχαν παρακολούθησης 112 περιοχές νερών κολύμβησης σε όλη την παράκτια ζώνη της Ελεύθερης Κύπρου σε μηνιαία τουλάχιστον βάση, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια δειγματοληψία πριν από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.

Είπε τέλος ότι η συνεχιζόμενη επιτυχία και πρωτιά που τιμά την Κύπρο, οφείλεται στη συνεχή επαγρύπνηση και στην άψογη συνεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος, που έχει τη συνολική ευθύνη για την εφαρμογή της Οδηγίας, με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και το Γενικό Χημείο του Κράτους καθώς και τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση