ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καδής: Σε καλό δρόμο για λύσεις στο χαλλούμι

Σε εποικοδομητικό κλίμα η σύσκεψη με τους Τυροκόμους στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη στο Προεδρικό μέγαρο υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον Σύνδεσμο Τυροκόμων, τους Υπουργούς Γεωργίας και Εμπορίου, τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και υπηρεσιακούς.

Κατατέθηκαν ωστόσο συγκεκριμένες πιθανές λύσεις και προτάσεις όπως ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, οι οποίες θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο της γνωμάτευσης και τρόποι μέσα από τους οποίους πρέπει να ξεπεραστούν οι ανησυχίες που κατέθεσε ο σύνδεσμος Τυροκόμων. Ωστόσο δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτών των εισηγήσεων, καθώς αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης και με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες ομάδες- τους συνδέσμους Αιγοπροβατοτρόφων και Αγελαδοτρόφων- τις επόμενες μέρες, και ακολούθως θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες και το πώς εφαρμόζεται η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

«Ο στόχος είναι να παράγεται χαλλούμι ως ΠΟΠ με διαδικασίες οι οποίες λαμβάνουν υπόψη και την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Δεν μπήκε σε λεπτομέρεια των προνοιών που συζητήθηκαν, σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε καλό δρόμο στο να βρεθούν λύσεις που να ικανοποιούν τις ανησυχίες που έχουν τοποθετηθεί εκ μέρους των Τυροκόμων» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Καδής. Ξεκαθάρισε επίσης ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος δεν θα αλλάξει κάτι ως προς την διάθεση του προϊόντος στην αγορά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πέτρου, πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων, έκανε λόγο για εποικοδομητική συνάντηση και για ένα μεγάλο βήμα προς την οριστική λύση με βάση τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.« Ήρθαμε στη συνάντηση με θετική διάθεση και με συγκεκριμένες προτάσεις για να μπει ένα τέλος στις συζητήσεις και να κινηθούμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση που είναι η ενίσχυση του χαλλουμιού ως εθνικό μας προϊόν». Επανέλαβε την θέση ότι ο στόχος πρέπει να είναι να μην χυθεί λίτρο από κανένα κτηνοτρόφο και να μην χαθεί ούτε ένα κιλό εξαγωγές. «Με αυτή την λύση πιστεύω ότι όλοι θα κερδίσουμε», είπε καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Σόρρυ που θα το πώ φίλε Καδή αλλά εν κάμνεις ούτε εσύ ούτε η υπ. εμπορίου.

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση