ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καλεί τον Πρόεδρο να προσέξει από παγίδες στην τριμερή ο Σιζόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε «Και οι τρεις όροι αναφοράς είναι ιδιαίτερα αρνητικοί για την πλευρά μας και είναι θετικοί, μπορώ να πω, για την Τουρκία»

ΚΥΠΕ

Οι όροι αναφοράς δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους, τους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αποφύγει και να διαχειριστεί με σωφροσύνη την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, δήλωσε την Τρίτη (18/11) ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει αν παραμένει απαισιόδοξος από την αναμενόμενη συνάντηση στο Βερολίνο, ο κ.Σιζόπουλος είπε πως« κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και αυτό έχει επιβεβαιωθεί», ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να είναι πάρα πολύ προσεκτικός και να διαχειριστεί με ιδιαίτερη σωφροσύνη τη συγκεκριμένη συνάντηση «γιατί δεν σταματούν ποτέ να υπάρχουν παγίδες».

«Αυτό που έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή είναι ότι οι όροι αναφοράς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή συζητούνται, δυστυχώς, είναι ένα πλαίσιο, το οποίο θα δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους όσον αφορά τη διαπραγματευτική δυνατότητα στη συνέχεια και κυρίως τη διαπραγματευτική θέση την οποία θα έχει η Κυπριακή Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε δε τη θέση πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς «και οι τρεις όροι αναφοράς είναι ιδιαίτερα αρνητικοί για την πλευρά μας και είναι θετικοί, μπορώ να πω, για την Τουρκία».

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως «τα πάντα κρίνονται, όχι από τις προθέσεις αλλά από το τελικό αποτέλεσμα».

«Ως εκ τούτου, ως μια υπεύθυνη και εποικοδομητική δύναμη που θέλουμε να είμαστε στην ΕΔΕΚ, θα περιμένουμε με ποιον τρόπο αυτές οι διακηρύξεις θα μεταφραστούν σε πράξη, έτσι ώστε να μπορούμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα και κυρίως, να δούμε αν αυτό το αποτέλεσμα είναι θετικό προς την πατρίδα μας ή κατά πόσο θα είναι απλά μια διακήρυξη η οποία θα είναι αύριο άνευ αντικειμένου» συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ έγιναν στο περιθώριο περιοδείας του σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας, στη Λεμεσό, όπως το Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Κτηματολόγιο, το Συμβούλιο Αποχευτεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του, ο κ.Σιζόπουλος είπε πως αυτή έγινε σε ζωτικής σημασίας, για τους πολίτες, υπηρεσίες κοινής ωφελείας που είτε, θα ενταχθούν, είτε θα επηρεαστούν, τόσο από τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας η οποία προγραμματίζεται, όσο και από την ενδεχόμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Είναι σημαντικό, συνέχισε, «να έχουμε ίδιαν άποψη και γνώμη, μέσα από τις συζητήσεις που είχαμε με τους διευθυντές των αντίστοιχων τμημάτων, για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά τη λειτουργικότητα αυτών των υπηρεσιών, πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν προς όφελος του πολίτη και την ίδια στιγμή, να μειώσουμε σημαντικά το διοικητικό κόστος, έτσι ώστε αυτές οι υπηρεσίες να είναι πολύ πιο αποδοτικές και το κόστος προς τον πολίτη που θα μεταφέρεται, να είναι όσο το δυνατό λιγότερο».

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του σε ενδεχόμενη και όχι αναμενόμενη μεταρρύθμιση, ο κ.Σιζόπουλος υπέδειξε ότι «βρισκόμαστε στην Κυπριακή Δημοκρατία και για πάρα πολλά πράγματα πρέπει να είμαστε ολίγον επιφυλακτικοί, πριν να τοποθετηθούμε κατά τρόπο σαφή».

«Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, από πλευράς τη ΕΔΕΚ, δεν έχουμε τοποθετηθεί πάνω στα ζητήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ή βρίσκονται στην περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί περιμένουμε να δούμε τα τελικά κείμενα, για να μπορούμε θετικά, εποικοδομητικά και αξιόπιστα, να τοποθετούμαστε πάνω σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε υποθετικές προτάσεις, που ενδεχομένως να μην υπάρχουν αύριο», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση