ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταδίκασε τα σχόλια Λακκοτρύπη το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

Κατά τη συνεδρία, αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο αφού λήφθηκαν στον Δήμο απειλές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας σεσυνεδρία του την Πέμπτη, καταδίκασε για άλλη μια φορά "τα ρατσιστικά σχόλια για τους Παφίτες" σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, του Δημοτικού Συμβούλου του ΔΗΣΥ Γιώργου Λακκοτρύπη.

Στη συνεδρία στην οποία δεν παρέστη ο κ. Λακκοτρύπης αναγνώστηκε από τον Δήμαρχο επιστολή απολογίας του Δημοτικού Συμβούλου τόσο προς τον Δήμο όσο και προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του στις 7 Μαρτίου 2019, συζήτησε το θέμα που προέκυψε με την ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δημοτικού Συμβούλου Λάρνακας Γιώργου Λακκοτρύπη. Κατά τη συνεδρία αναγνώστηκε από τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, γραπτή επιστολή του κ. Λακκοτρύπη με την οποία απολογείται για το συμβάν που θίγει συμπατριώτες μας».

Προστίθεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο βάσει του Περί Δήμων Νόμου, δεν έχει τη δυνατότητα ή την εξουσία επιβολής οποιασδήποτε τιμωρίας σε οποιοδήποτε μέλος του Σώματος. Παρ’ όλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει για ακόμα μια φορά τη σχετική ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου και δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση αυτή, δεν εκφράζει ή εκπροσωπεί τον Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο ή τους δημότες της Λάρνακας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει η ανακοίνωση «επισημαίνει ότι τα μέλη του, ως εκλελεγμένοι εκπρόσωποι της Λάρνακας, δεν πρέπει να αγνοούν ότι οι πράξεις ή τοποθετήσεις τους έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρη τη πόλη και πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί σε όλες τις ενέργειες τους».

Σημειώνεται ότι στην γραπτή του απολογία ο Γιώργος Λακκοτρύπης αναφέρεται στο σχόλιο του το οποίο έγινε σε συζήτηση σε μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης. «Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να εκφράσω γραπτώς την απολογία μου για το ατυχές σχόλιο μου με το οποίο άθελα μου πρόσβαλα και έθιξα τους πολίτες της Πάφου. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ αλλά αναγνωρίζω και τιμώ την αγωνιστικότητα, την φιλοπατρία και το εθνικό φρόνημα των πολιτών της Πάφου», αναφέρει.

Προσθέτει ακόμα ότι «εκφράζω την απολογία και τη συγγνώμη μου προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους με το ατυχές σχόλιο μου εξέθεσα, υπό την ιδιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης», σημειώνοντας ότι «τα λάθη είναι ανθρώπινα».

Εξω από το Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας βρίσκονταν έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ύστερα από απειλές που λήφθηκαν στον Δήμο ότι ομάδα από την Πάφο, θα ερχόταν στην πόλη και ενδεχομένως να προσπαθούσε να εισέλθει στο Δημαρχείο την ώρα που θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παρατηρήθηκε κανένα επεισόδιο από οποιονδήποτε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X