ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Με παρατράγουδα η νέα τουρκική οικονομική βοήθεια

Χρησιμοποίησαν λάθος ονομασίες στο αρχικό κείμενο της συμφωνίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το πρωί της Τετάρτης (27/05), ο «Πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάϊ, υπέγραψαν μια συμφωνία με την οποία η Άγκυρα παραχωρεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα νέα οικονομική βοήθεια ύψους 300 εκ. Ευρώ. Η νέα οικονομική βοήθεια έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την τ/κ πλευρά. Εν μέσω πανδημίας η τ/κ πλευρά αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις μιας νέας μεγάλης οικονομικής κατάρρευσης.

Η υπογραφή του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου, η οποία πραγματοποιήθηκε με βίντεο-κλήση, η οποία έφερε κοντά τον κ. Τατάρ και τον κ. Οκτάϊ, συνοδεύτηκε από παρατράγουδα. Όπως αποκάλυψε ο τ/κ τύπος το βράδυ της Δευτέρας, οι δυο άνδρες υπέγραψαν ένα αρχικό κείμενο, στο οποίο τα ονόματα της τ/κ πλευράς και της Τουρκικής Δημοκρατίας γράφτηκαν με λάθος τρόπο.

Λάθος ονομασίες

Πιο συγκεκριμένα, στο αρχικό κείμενο η «τδβκ» παρουσιαζόταν ως «Τουρκικό Κράτος της Κύπρου». Και στην θέση της ονομασίας «Τουρκική Δημοκρατία» υπήρχε ο όρος «Βόρεια Κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το λάθος στο αρχικό κείμενο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο και βρήκε αντίκτυπο στα τ/κ μέσα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εξαιτίας της σύγχυσης που προκλήθηκε, η τ/κ πλευρά και η Άγκυρα προχώρησαν άμεσα στην δημοσιοποίηση του αναθεωρημένου εγγράφου της συμφωνίας. Στο νέο έγγραφο, η τ/κ πλευρά χαρακτηρίζεται ως «Κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Κύπρου» και η Άγκυρα ως «Κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας», δηλαδή με τον συνηθισμένο τρόπο που χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους συμφωνίες και διαδικασίες.

Τα χιουμοριστικά σχόλια

Το αξιοσημείωτο λάθος στο αρχικό κείμενο της συμφωνίας είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση των τ/κ. Στο διαδίκτυο, σε χώρους κοινωνικής διασύνδεσης, αρκετοί τ/κ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νέα εξέλιξη δείχνει τον βαθμό που έχει αποδεχθεί τόσο η Άγκυρα όσο και η Τουρκία την «τδβκ» ως ξεχωριστή κρατική οντότητα.

Την ίδια ώρα, υπήρξαν και τ/κ που με δόση χιούμορ συσχέτισαν την «Βόρεια Κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας» το με περίφημο «βασίλειο του Βορρά» των «Games of Thrones».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X