ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κολοκασίδης: Ανάγκη ακόμα και η ΕΔΥ να λογοδοτεί για το ρουσφέτι

Το διοικητικό δίκαιο αποδεικνύεται ανεπαρκές να εμποδίσει το ρουσφέτι και την κατάρρευση εμπιστοσύνης του πολίτη, είπε ο κ. Κολοκασίδης

ΚΥΠΕ

Την ανάγκη ακόμα και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας να καλούνται ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς εκεί όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ρουσφετολογίας, σημειώνει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης.

Σε γραπτή του δήλωση για το θέμα, αναφέρει πως η δαιδαλώδης υπόθεση της Αλίκης Στυλιανού φέρνει στην επιφάνεια κρίσιμο θέμα, ότι η κομματοποίηση των πάντων έχει διαβρώσει κάθε γωνιά του δημόσιου βίου και ότι οι πολίτες έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στις διαδικασίες διορισμού και προαγωγής στη δημόσια υπηρεσία.

Σημειώνει ο κ. Κολοκασίδης πως το διοικητικό δίκαιο αποδεικνύεται ανεπαρκές να εμποδίσει το ρουσφέτι και την κατάρρευση εμπιστοσύνης του πολίτη.

«Το κράτος οφείλει να περιλάβει με σαφήνεια το ρουσφέτι στην αθέμιτη άσκηση επηρεασμού και τη διαφθορά κάτω από τον νόμο περί της Σύστασης και Λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς του 2022. Οφείλει να δώσει δόντια στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς προικοδοτώντας την με ανακριτική ευχέρεια κάτι που δεν έχει αυτή τη στιγμή. Ακόμα και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας πρέπει να καλούνται ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς εκεί όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ρουσφετολογίας», σημειώνει.

Καταλήγοντας, ο κ. Κολοκασίδης αναφέρει πως στην Κύπρο γίναμε ειδικοί στην κατασκευή βιτρινών όπως είναι η σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, και διερωτάται τι γίνεται από πλευράς περιεχομένου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση