ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λετυμπιώτης για υπερωρίες: Έγινε λάθος αλλά χωρίς δόλο

«Λειτούργησα καλή τη πίστει», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον απόηχο της παραίτησης της Δόξα Κωμοδρόμου από τη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στο ΡΙΚ και την Πρώτη Ενημέρωση, παραδέχθηκε πως «εκτων πραγμάτων έγινε λάθος» προσθέτοντας ωστόσο ότι «λειτούργησα καλή τη πίστει».

Για το ζήτημα των υπερωριών και τη φόρμουλα αύξησης των μισθών αποσπασθέντων δημοσίων υπαλλήλων στο Προεδρικό, με επίκεντρο το ζήτημα της Δόξας Κωμοδρόμου, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε συγκεκριμένα πως «εκ των πραγμάτων έγινε λάθος, εξού και η απόσυρση του αιτήματος ειδικά για την κυρία Κωμοδρόμου αλλά και η οδήγηση στην παραίτηση της», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «όσο αφορά εμένα προσωπικά, επαναλαμβάνω ήταν λάθος, λειτούργησα όμως καλή τη πίστει, χωρίς δόλο, χωρίς οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Το συζήτησα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται με τις υπερωρίες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «όταν αρχικά ακολουθήθηκε η ίδια λύση με προηγούμενες Κυβερνήσεις, ως προς τον διορισμό της κα Κωμοδρόμου, αυτό που η Ελεγκτική Υπηρεσία υπέδειξε είναι ότι δεν ήταν αυτή η βέλτιστη πρακτική και θα έπρεπε να ακολουθηθεί μία άλλη πρακτική βάση της οποίας θα της ανατίθεντο καθήκοντα στην εν λόγω θέση, διατηρώντας την μισθολογική κλίμακα που είχε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και όχι τη μισθολογική κλίμακα που προβλέπει ο μισθός στη θέση του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου».

Σε ερώτημα για το ποιος αποφάσιζε αυτή τη φόρμουλα και εάν εφαρμόστηκε και σε άλλους αξιωματούχους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει άλλον κρατικό αξιωματούχο που να ακολουθεί αυτή τη φόρμουλα.

«Επαναλαμβάνω. Όταν επιχειρήθηκε να ακολουθηθεί η ίδια πρακτική που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αυτό που υποδείχθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία ήταν ότι δεν ήταν αυτή η πρακτική και ακολουθήθηκε αυτή η πρακτική ενδεδειγμένη από την Ελεγκτική Υπηρεσία», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση