ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μακάριος Δρουσιώτης: Το ΡΙΚ να λυπάται για τον εαυτό του

Απαντά στο ΡΙΚ σε σχέση με κόψιμο εκπομπής στην οποία ήταν φιλοξενούμενος

ΚΥΠΕ

Ο Μακάριος Δρουσιώτης με ανακοίνωση απαντά στο ΡΙΚ σε σχέση με κόψιμο εκπομπής στην οποία ήταν φιλοξενούμενος.

Με αφορμή ανακοίνωση του ΡΙΚ νωρίτερα, ο κ. Δρουσιώτης αναφέρει ότι σχετικά με το κόψιμο της εκπομπής «Με τη Φωνή σου» της Ελίτας Μιχαηλίδου με φιλοξενούμενο «συγκεκριμένο δημοσιογράφο», «επιθυμώ να αναφέρω ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είμαι εγώ, έχω όνομα και δεν συντρέχει κανένας ειδικός λόγος απόκρυψης της ταυτότητάς μου». Ο κ. Δρουσιώτης διευκρινίζει ότι ουδέποτε ζήτησε από κανέναν να τον προβάλει σε εκπομπή στην τηλεόραση ή οπουδήποτε αλλού και ότι θεωρεί πως εναπόκειται στα ίδια τα ΜΜΕ να κρίνουν εάν θέλουν να καλέσουν κάποιον σε μια εκπομπή.

«Όταν μου τηλεφώνησε η κ. Μιχαηλίδου να με προσκαλέσει στην εκπομπή της με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου μου «Η Συμμορία» ξαφνιάστηκα διότι γνωρίζω ότι υπάρχει ντιρεκτίβα να αγνοηθεί εντελώς η κυκλοφορία του. Αποδέχτηκα την πρόσκληση διότι ήθελα να επαληθεύσω εκείνο που αισθανόμουν ότι αυτή η εκπομπή δεν θα γινόταν ποτέ», αναφέρει.

Αναφερόμενος στο βιβλίο του, προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «η εκκωφαντική σιωπή των πρωταγωνιστών δικαιώνει το περιεχόμενό του. Και το γεγονός ότι κανένα κανάλι δεν διέθεσε ούτε ένα δευτερόλεπτο γι’ αυτό το βιβλίο, επιβεβαιώνει ότι η συμμορία δεν λεηλάτησε μόνο τον πλούτο της χώρας, αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών», προσθέτει ο δημοσιογράφος.

Σε σχέση με την λύπη που εκφράζει το ΡΙΚ στην ανακοίνωσή του, ο κ. Δρουσιώτης ευχαριστεί «το Ίδρυμα για τη συμπαράσταση, αλλά κακώς αντιλήφθηκε ότι υπήρξε προσωπική αναστάτωση και ενόχληση». «Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, είναι ευρύτερο και αφορά τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Το ΡΙΚ να λυπάται για τον εαυτό του, επειδή ακόμη και το όνομα μου φοβάται να το αναφέρει, πόσο μάλλον να με φιλοξενήσει σε εκπομπή», αναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση