ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:29
 

Νικόλας: Ιστορική η απόφαση του ενδιάμεσου

Ικανοποίηση από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ μετά τη συνάντηση με τους αρχηγούς

Newsroom K

Με εμφανή ικανοποίηση δέχτηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος την απόφαση για να είναι εκείνος υποψήφιος εκ μέρους της ΕΔΕΚ, του ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγύης. Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε πριν λίγο το ΔΗΚΟ αναφέρονται και οι ευχαριστίες προς την ΕΔΕΚ και την Αλλυλεγγύη, τον Μαρίνο Σιζόπουλο και την Ελένη Θεοχάρους αντίστοιχα αλλά και τον Γιώργο Περδίκη που θα θέσει το ζήτημα της υποψηφιότητας στα συλλογικά όργανα.  

Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών να συνεργαστούμε όλοι με στόχο μια εναλλακτική, διεκδικητική πολιτική που θα οδηγήσει σε μια σωστή και λειτουργική λύση του Κυπριακού και σε ανάπτυξη της κυπριακής Οικονομίας με κοινωνική συνοχή", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

"Η σημερινή απόφαση είναι ιστορική. Ο Ενδιάμεσος Χώρος έβαλε τα θεμέλια για συνεργασία με στόχο την πολιτική αλλαγή και την απαλλαγή του τόπου μας από την αποτυχημένη στρατηγική στο Κυπριακό και την αποτυχημένη διακυβέρνηση. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για την πρωτοβουλία του για τη σημερινή συνάντηση και για την στήριξή του προς την υποψηφιότητα μου.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, για την απόφασή της να αποσύρει τη δική της υποψηφιότητα και να στηρίξει τη δική μου. Ευχαριστίες εκφράζω και στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, για την πρόθεσή του να θέσει την υποψηφιότητά μου στα συλλογικά όργανα του Κινήματος. Με την επικύρωση από τα αρμόδια όργανα των Κομμάτων της σημερινής απόφασης, ξεκινάμε μία συλλογική προσπάθεια, στην οποία καλώ και ευελπιστώ ότι θα συμμετέχουν και η Συμμαχία Πολιτών, καθώς και άλλα κοινωνικά σύνολα και όλοι οι πολίτες που συμμερίζονται την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών να συνεργαστούμε όλοι με στόχο μια εναλλακτική, διεκδικητική πολιτική που θα οδηγήσει σε μια σωστή και λειτουργική λύση του Κυπριακού και σε ανάπτυξη της κυπριακής Οικονομίας με κοινωνική συνοχή. Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που θα δώσει στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική".

Θεοχάρους: Γιατί απέσυρα την υποψηφιότητά μου

Με δική της ανακοίνωση λίγο νωρίτερα η επικεφαλής της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους όπως είπε απέσυρε την υποψηφιότητά της, τόνισε πως το έκανε εφόσον έκρινε πως η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου είναι εκείνη που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες. 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Αλληλεγγύης με εξουσιοδότησε όπως χειριστώ το ζήτημα της επιλογής του κοινού υποψηφίου των κομμάτων Αλληλεγγύης, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχίας Πολιτών και Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, στη βάση της αξιολόγησης που έκανε μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη όλων των επιστημονικών και πολιτικών δεδομένων που ετέθησαν ενώπιον του.

"Προτάσσοντας το πατριωτικό καθήκον για την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικών και στρατηγικής προς διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού, της Οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας του λαού, αποφάσισα όπως αποσύρω τη δική μου υποψηφιότητα και υποστηρίξω την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, κρίνοντας ότι συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αναμένω ότι η πρόταση μου θα τύχει της έγκρισης και των λοιπών οργάνων της Αλληλεγγύης. Είμαι βεβαία για τη στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου και από όλα τα κόμματα του πατριωτικού χώρου, αλλά και από πολλούς συνειδητούς πολίτες που αντιτίθενται στην τραγική δρομολογούμενη λύση", τόνιζε η Ελένη Θεοχάρους στην ανακοίνωσή της. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X