ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:16
 

Οι εναλλακτικές λύσεις της τ/κ δεξιάς στο Κυπριακό

Ο νέος ηγέτης της Ερσίν Τατάρ παρέδωσε έγγραφο στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η τουρκοκυπριακή δεξιά, στο πλαίσιο των επαφών της νέας ηγεσίας της στην Άγκυρα, παρέδωσε ένα έγγραφο στο τουρκικό ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται οι εναλλακτικές αναζητήσεις στο Κυπριακό. Το έγγραφο παραδόθηκε από τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ερσίν Τατάρ στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο το Κυπριακό χαρακτηρίζεται ως «εθνική υπόθεση» και τονίζεται ότι βασικός στόχος της τ/κ πλευράς είναι η διαιώνιση της «ΤΔΒΚ». Επίσης, υπογραμμίζεται ότι πλέον ήρθε η στιγμή για να ξεκινήσει η συζήτηση για εναλλακτικά σχέδια στο Κυπριακό.

Το ΚΕΕ εκφράζει ικανοποίηση για το ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ξεκίνησε συζήτηση για τη συνομοσπονδία και θεωρεί ότι οι συνομιλίες δεν πρέπει να βασίζονται στο πλαίσιο Γκουτέρες. Στη νέα διαδικασία συνομιλιών θα πρέπει να προσδιοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα και τεθούν επί τάπητος τα εναλλακτικά μοντέλα λύσης, ενώ θα πρέπει να εξασφαλιστεί το τέλος της άρσης των απομονώσεων.

Το ΚΕΕ τάσσεται υπέρ της διαιώνισης των τουρκικών εγγυήσεων και τη διατήρηση της τ/κ πλειοψηφίας πληθυσμού και περιουσιών

Η συμφωνία Τουρκίας-τ/κ δεξιάς

Το ΚΕΕ, την ίδια στιγμή, τάσσεται υπέρ της διαιώνισης των τουρκικών εγγυήσεων, τη διατήρηση της τ/κ πλειοψηφίας πληθυσμού και περιουσιών και τη μετατροπή της τελικής συμφωνίας για το Κυπριακό σε πρωτογενές δίκαιο της Ε.Ε.

Παράλληλα διαπίστωσε στην Άγκυρα ότι η τουρκική κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις προαναφερόμενες στρατηγικές, καθώς και τις οικονομικές συνταγές που καλείται να ακολουθήσει η τ/κ πλευρά.

Στην Άγκυρα, ο κ. Τατάρ και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΕ, Χασάν Τατσόϊ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της τουρκική βουλής, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ, τον ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τον Αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς και συνεργάτη της τουρκικής Προεδρίας, Νατζί Αγμπάλ.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X