ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο η έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

«Σημαντική βελτίωση για απονομή δικαιοσύνης ο νόμος για παρακολούθηση τηλεφώνων», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στοχεύει μια σειρά νομοθετημάτων για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, είπε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ αναφέρθηκε και στην νομοθεσία που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής για παρακολούθηση τηλεφώνων υπό αυστηρούς όρους, λέγοντας ότι αποτελεί σημαντική βελτίωση στην εξιχνίαση και στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέλαβε το πρωί την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το 2018 από την Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου. Συνεχάρη την Επίτροπο για το έργο της, λέγοντας ότι έχει εμπεδωθεί η εικόνα ότι επιτέλους υπάρχουν θεσμοί που επιτελώντας το καθήκον τους υλοποιούν στην πράξη νομοθετήματα με αυστηρότητα για τη σημασία που πρεσβεύουν.

Είναι ακριβώς διότι, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις αυστηρές πρόνοιες της νομοθεσίας, προχωρήσαμε προκειμένου να διευκολύνουμε την απονομή της δικαιοσύνης στον νόμο παρακολούθησης τηλεφώνων υπόπτων για διάπραξη κακουργημάτων ατόμων, κάτω από αυστηρούς όρους, όπως η έγκριση Γενικού Εισαγγελέα και η δικαστική απόφαση, είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ο νόμος να περάσει από τη Βουλή στις 17 Ιανουαρίου.

«Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση στην εξιχνίαση, αλλά και την απονομή δικαιοσύνης» συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι μέσα στα ίδια πλαίσια εντάσσεται και η μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την απονομή της δικαιοσύνης.

«Λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά νομοθετημάτων που έχουμε εισαγάγει πιστεύω ότι θα συμβάλουν σημαντικά στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, στην βελτίωση των συνθηκών προσωπικών δεδομένων αλλά και προστασίας της προσωπικότητας του κάθε πολίτη», είπε.

Την ίδια ώρα δεν παραγνωρίζουμε να συμβάλουμε και να υποβοηθήσουμε επιτέλους να βελτιωθούν οι χρόνοι απόδοσης της δικαιοσύνης, κατέληξε.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είπε ότι η ετήσια έκθεση για το 2018 αντικατοπτρίζει τις δραστηριότητες του γραφείου, μετά την πλήρη εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Η έκθεση, είπε, παρουσιάζει το πώς υποδέχτηκε ο κόσμος τον ευρωπαϊκό Κανονισμό, τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με την κ. Λοϊζίδου Νικολαΐδου οι υποχρεώσεις είναι πολλές, ενώ υπάρχουν ενισχυμένα δικαιώματα. Αυτό, πρόσθεσε, φαίνεται ξεκάθαρα από τον διπλασιασμό των παραπόνων, των ερωτημάτων που δέχτηκε το γραφείο της και τα οποία έχει διερευνήσει.

Είπε ότι το γραφείο της συνεχίζει την προσπάθεια για την πλήρη εφαρμογή και συμμόρφωση, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ανέφερε ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και εξέφρασε ετοιμότητα για την εξυπηρέτηση της κοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών».

Στήριξη Κύπρου σε Αρμενία

Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε προς τον Αρμένιο ομόλογό του τη στήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X