ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:15
 

Παρέλαβε το πόρισμα για τον φάκελο της Κύπρου ο Πρόεδρος

Η παράδοση έγινε το πρωί της Πέμπτης από τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε το πόρισμα για τον φάκελο της Κύπρου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, το πόρισμα για τον φάκελο της Κύπρου.

Παραδίδοντας τον φάκελο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι «σας παραδίδω τους τέσσερεις πρώτους τόμους του φακέλου της Κύπρου.

Στον ένα τόμο είναι τα πορίσματα που έβγαλε η Βουλή της Κύπρου και η Βουλή της Ελλάδας, στον άλλο είναι το διαδικαστικό της Βουλής της Ελλάδας και στους άλλους δύο είναι οι πρώτες δέκα βασικές μαρτυρίες, αυτούσιες».
Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμα ότι τα πορίσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων σήμερα το πρωί, αφότου ο ίδιος παραδώσει τους τόμους και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Πρόσθεσε ότι «είναι αυτούσια, δεν έχουμε αφαιρέσει απολύτως τίποτα από τις μαρτυρίες. Από κει και πέρα δίδονται στη δημοσιότητα, ο καθένας μπορεί να τα μελετήσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».
Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε ότι «κλείνει ένα κεφάλαιο της υποψίας ότι κρύβονται από τον λαό και από τους μελετητές, διάφορα στοιχεία για την τραγωδία της Κύπρου».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του «διότι ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της κυπριακής Βουλής. πάντοτε σε συνεργασία με την ελληνική Βουλή, αρχής γενομένης από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Ομήρου, εν συνεχεία με τη δική σας επιμονή, και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση, έγινε κατορθωτό να παρουσιαστεί αυτό το σημαντικό κεφάλαιο για την Ιστορία της Κύπρου που ακόμα μας βαραίνει ως αποτέλεσμα της προδοσίας.

Πιστεύω ότι ο φάκελος της Κύπρου, η καταγραφή των γεγονότων, θα συμβάλει στη γνώση, στην αυτοκριτική και ιδιαίτερα στο σημαντικό μήνυμα πως οσάκις η διχόνοια επικρατούσε τα αποτελέσματα ήταν εξίσου τραγικά, όπως η τραγωδία της Κύπρου, η τραγωδία της Μικράς Ασίας και τόσες άλλες τραγωδίες, που έζησε ο Ελληνισμός ως αποτέλεσμα του διχασμού ή των εγκληματικών ενεργειών κάποιων.

Εύχομαι και πιστεύω να είναι ένας θεμελιός για γνώση και για ενέργειες στο μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X