ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρέλαβε το πόρισμα για τον φάκελο της Κύπρου ο Πρόεδρος

Η παράδοση έγινε το πρωί της Πέμπτης από τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε το πόρισμα για τον φάκελο της Κύπρου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, το πόρισμα για τον φάκελο της Κύπρου.

Παραδίδοντας τον φάκελο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι «σας παραδίδω τους τέσσερεις πρώτους τόμους του φακέλου της Κύπρου.

Στον ένα τόμο είναι τα πορίσματα που έβγαλε η Βουλή της Κύπρου και η Βουλή της Ελλάδας, στον άλλο είναι το διαδικαστικό της Βουλής της Ελλάδας και στους άλλους δύο είναι οι πρώτες δέκα βασικές μαρτυρίες, αυτούσιες».
Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμα ότι τα πορίσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων σήμερα το πρωί, αφότου ο ίδιος παραδώσει τους τόμους και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Πρόσθεσε ότι «είναι αυτούσια, δεν έχουμε αφαιρέσει απολύτως τίποτα από τις μαρτυρίες. Από κει και πέρα δίδονται στη δημοσιότητα, ο καθένας μπορεί να τα μελετήσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».
Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε ότι «κλείνει ένα κεφάλαιο της υποψίας ότι κρύβονται από τον λαό και από τους μελετητές, διάφορα στοιχεία για την τραγωδία της Κύπρου».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του «διότι ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της κυπριακής Βουλής. πάντοτε σε συνεργασία με την ελληνική Βουλή, αρχής γενομένης από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Ομήρου, εν συνεχεία με τη δική σας επιμονή, και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση, έγινε κατορθωτό να παρουσιαστεί αυτό το σημαντικό κεφάλαιο για την Ιστορία της Κύπρου που ακόμα μας βαραίνει ως αποτέλεσμα της προδοσίας.

Πιστεύω ότι ο φάκελος της Κύπρου, η καταγραφή των γεγονότων, θα συμβάλει στη γνώση, στην αυτοκριτική και ιδιαίτερα στο σημαντικό μήνυμα πως οσάκις η διχόνοια επικρατούσε τα αποτελέσματα ήταν εξίσου τραγικά, όπως η τραγωδία της Κύπρου, η τραγωδία της Μικράς Ασίας και τόσες άλλες τραγωδίες, που έζησε ο Ελληνισμός ως αποτέλεσμα του διχασμού ή των εγκληματικών ενεργειών κάποιων.

Εύχομαι και πιστεύω να είναι ένας θεμελιός για γνώση και για ενέργειες στο μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση