ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προεδρικές και Κυπριακό συζήτησαν ΑΚΕΛ και Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος για την Κύπρο»

Τι απασχόλησε τη συνάντηση

ΚΥΠΕ

Οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές, η κατάσταση στο Κυπριακό και τα συσσωρευμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Κύπρος ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος για την Κύπρο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, από μέρους του ΑΚΕΛ, παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Γιώργος Κουκουμάς και το μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος Βάκης Χαραλάμπους, ενώ από μέρους της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος για την Κύπρο» παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Πιέρος Κάρουλλας, ο αναπληρωτής Πρόεδρος Μιχάλης Χρίστου Κίττος και ο Χριστάκης Νικήτα.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη διαμόρφωση των αποφάσεων του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές και στις προτεραιότητες του κόμματος σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα, την ανάγκη για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο στον τόπο, τον εκσυγχρονισμό του κράτους και την καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι τη συνάντηση απασχόλησε ιδιαίτερα η κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό, με τον κ. Στεφάνου να επαναλαμβάνει την ανάγκη διάρρηξης του αδιεξόδου και επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο και από το σημείο που είχαν σταματήσει στο Κραν Μοντανά και να υπογραμμίζει ότι χωρίς λύση στο Κυπριακό τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα και ο κυπριακός λαός θα είναι καταδικασμένος να ζει σε συνθήκες κινδύνου και μόνιμης ανασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση