ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΒ: Το δράμα της Ουκρανίας καθιστά πιο εύκολη την κατανόηση των όσων βίωσαν οι Κύπριοι

Η κ. Αννίτα Δημητρίου επισήμανε ότι οι γυναίκες και τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία βρίσκονται υπό καθεστώς πολλαπλής ευαλωτότητας

ΚΥΠΕ

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Πέμπτη την Πρέσβειρα της Πολωνίας Irena Lichnerowicz – Augustyn για συζήτηση επί των απορρεόντων από την πρόσφατη συμμετοχή της Προέδρου της Βουλής στη Συνάντηση Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στη Βαρσοβία, μεταξύ 19 και 21 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής της Πολωνίας Elzbieta Witek. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης, οι ανθρωπιστικές, οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, αναφερόμενη ειδικότερα στις εντυπώσεις της από επίσκεψη στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας στο Dorohusk, στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Lwowska, όπως και στο κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας «Ptak» στην πόλη Nadarzyn, η κ. Δημητρίου τόνισε ότι η ιδίοις όμμασι διαπίστωση του δράματος της Ουκρανίας καθιστά πιο εύκολη την κατανόηση των όσων βίωσαν οι Κύπριοι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

Επισήμανε, περαιτέρω, ότι οι γυναίκες και τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία βρίσκονται υπό καθεστώς πολλαπλής ευαλωτότητας, καθώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να καταστούν θύματα έμφυλης και σεξουαλικής βίας ή εμπορίας.

Αναφέρεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε επίσης την Πολωνή Πρέσβειρα για τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη συνάντηση και αφορούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, προς στήριξη των Ουκρανών προσφύγων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται πρόταση για δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για την παροχή ενημέρωσης και βοήθειας στους πρόσφυγες στην ουκρανική γλώσσα, όπως και της δυνατότητας των παιδιών να συνεχίσουν διαδικτυακά την εκπαίδευσή τους.

Όσον αφορά τα αμέσως επόμενα βήματα, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι αυτά θα οριστικοποιηθούν κατά την προγραμματιζόμενη στο αμέσως επόμενο διάστημα διαδικτυακή συνάντηση των Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών μελών της ΕΕ.

Η Πολωνή Πρέσβειρα εξέφρασε την ετοιμότητά της να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και γενικότερα στις αναληφθείσες προσπάθειες και πρωτοβουλίες προς έμπρακτη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση