ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε αναβρασμό οι κοινότητες του ΑΚΑΜΑ - ΛΑΟΝΑΣ για τις συνενώσεις

Κοινή συνεδρία των 12 κοινοταρχών προειδοποιούν με μαζικές παραιτήσεις των συμβουλίων

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για το πλαίσιο συνενώσεων που προβλέπει ο νόμος για τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση εκφράζουν οι 12 κοινότητες του ΑΚΑΜΑ.

Η ψήφιση από τη Βουλή του νόμου που προβλέπει τη συνένωση των εν λόγω κοινοτήτων με την Πόλη Χρυσοχούς, τις βρίσκει αντίθετες και αποφασισμένες να αντιδράσουν με κάθε μέσο που έχουν στην διάθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στις 3 η ώρα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρία των αρχών των 12 κοινοτήτων κατά την οποία πρώτον θα συζητηθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και δεύτερον τη λήψη αποφάσεων για τον τρόπο αντίδρασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι και οι παραιτήσεις των κοινοτικών συμβουλίων των 12 κοινοτήτων. Οι κοινότητες που αντιδρούν στη συνένωσή τους σε δήμο με την Πόλη Χρυσοχούς είναι: : Κάθηκας, Ίνια, Πάνω Αρόδων, Κάτω Αρόδων, Δρούσιας, Κρίτου Τέρρας, Τέρας, Θελέτρας, Πάνω Ακουρδάλια, Κάτω Ακουρδάλια, Ανδρολύκου, Νέον Χωρίον.

Οι 12 κοινότητες πριν τη ψήφιση των τριών νομοσχεδίων για την τοπική αυτοδιοίκηση είχαν αποστείλει υπόμνημα στο Υπουργείο Εσωτερικών με το οποίο εξέφρασαν τη διαφωνία τους και προειδοποιούσαν με μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ