ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος πριν πάει στην Τουρκία

Θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη την ερχόμενη Τρίτη

Στην Κύπρο θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Η επίσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται σημαντική από πολλές απόψεις ενόψει και της προγραμματισμένης συνάντησής του κ. Κατρούγκαλου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια στις 21 Μαρτίου, για συνομιλίες.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα το βράδυ στην Κύπρο και να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την Τρίτη το πρωί, αλλά και διευρυμένες συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη αργότερα την ίδια μέρα. 

Κοινός συντονισμός 

Εξυπακούεται πως η κάθοδος του ΥΠΕΞ της Ελλάδας στην Κύπρο αυτό το διάστημα δεν είναι τυχαία. Αφενός θα υπάρξει ενημέρωση για τα όσα ήδη είπαν στις Βρυξέλλες Κατρούγκαλος-Τσαβούσογλου, στα πλαίσια μιας "ουσιαστικής" όπως προέκυψε από πληροφορίες συζήτηση η οποία εστιάστηκε στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης, καθώς και στην προετοιμασία της επόμενης διμερούς συνάντησης στην Αττάλεια, την προσεχή Πέμπτη.

Βασικό ζητούμενο αυτή την ώρα στις επαφές Ελλάδας-Τουρκίας, που μετέρχονται των όσων είπαν Τσίπρας-Ερντογάν στην Τουρκία, είναι να διαφανεί ποια θέση κρατά η Άγκυρα για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο κυπριακό. 

 Την ίδια ώρα δεν πρέπει να αφαιρείται από τη μεγάλη εικόνα ότι επίκειται και η τριμερής στο Ισραήλ αργότερα μέσα στο μήνα, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, και των ΗΠΑ που αναμένεται να δώσουν το "παρών" τους δια του ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο. 

Γίνεται αντιληπτό έτσι πως υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά που απαιτούν συντονισμό Αθήνας-Λευκωσίας, εξού και η κάθοδος του κ. Κατρούγκαλου στην Κύπρο. 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X