ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα εγκαίνια του βόρειου παρακαμπτήριου δρόμου Γεροσκήπου Φάση Α’ τέλεσε ο Πρόεδρος

Το συγκεκριμένο στοίχισε 6.446.230 ευρώ και αφορά μια γέφυρα που ενώνει την Πάφο με τη βιοτεχνική περιοχή

ΚΥΠΕ

Το κράτος έχει υποχρέωση, πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, να δει ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και να ανταποκρίνεται, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι το παρόν έργο, ο βόρειος παρακαμπτήριος δρόμος της Γεροσκήπου, Φάση Α, και «όσα εγκαινιάσαμε, θα εγκαινιάσουμε και εκτελούνται, ανέμεναν τη λύση τους».

Μιλώντας στα εγκαίνια του βόρειου παρακαμπτήριου δρόμου της Γεροσκήπου, Φάση Α, το πρώτο από μια σειρά έργων που εγκαινιάζει σήμερα στην Πάφο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην παρουσία των τοπικών Αρχών της Πάφου, είπε ότι από πλευράς τοπικών Αρχών χρειάζεται όραμα και συνεργασία, που υπήρξε. «Όραμα από τον Δήμαρχο, στενότατη συνεργασία με τις δημοτικές ομάδες και αποφασιστικότητα από πλευράς Κυβέρνησης, έτσι ώστε το όραμα των τοπικών Αρχών να μετατραπεί σε συγκεκριμένη δράση. Και αυτό είναι που πράττουμε και πράξαμε όχι μόνο για την Πάφο, αλλά και για τις υπόλοιπες πόλεις», τόνισε.

«Δεν είναι σημερινά τα προβλήματα, ούτε και σημερινά τα φαινόμενα που εγκαινιάζουμε, δεν έχουν δημιουργηθεί δηλαδή μετά το 2013. Ήταν προβλήματα. Και το παρόν έργο και όσα εγκαινιάσαμε, θα εγκαινιάσουμε και εκτελούνται, ανέμεναν τη λύση τους, χρειαζόταν, όμως, από πλευράς τοπικών Αρχών όραμα και συνεργασία, που υπήρξε. Όραμα από τον Δήμαρχο, στενότατη συνεργασία με τις δημοτικές ομάδες και αποφασιστικότητα από πλευράς Κυβέρνησης, έτσι ώστε το όραμα των τοπικών Αρχών να μετατραπεί σε συγκεκριμένη δράση. Και αυτό είναι που πράττουμε και πράξαμε όχι μόνο για την Πάφο, αλλά και για τις υπόλοιπες πόλεις», σημείωσε, ο Πρόεδρος.

Μιλώντας για το έργο, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι βρίσκεται κατά 75% στα όρια του Δήμου Πάφου, 20% στην κοινότητα Κονιών και 5% στον Δήμο Γεροσκήπου, «το σημείο που συναντώνται η Πάφος με τη Γεροσκήπου και τα Κονιά». Δυστυχώς, συνέχισε, το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν έγινε αποδεκτό για να συνενώνονταν – όπως ήταν η εξέλιξη της ζωής – δηλαδή, συνενώθηκε η Πάφος με τη Γεροσκήπου και τα Κονιά, πλην όμως η Βουλή είχε άλλες βουλές.

Τα έργα που εξυπηρετούν όλους, συνεχίζουν να υλοποιούνται, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο στοίχισε 6.446.230 ευρώ και αφορά μια γέφυρα που ενώνει την Πάφο με τη βιοτεχνική περιοχή, όπου βρίσκονται περίπου 150 βιοτεχνίες και εργάζονται πέραν των 3.000 ατόμων. Εκεί βρίσκονται και 56 στρέμματα ιδιοκτησίας του Δήμου Πάφου, όπου ήταν η παλιά χονδρική αγορά, πρόσθεσε. Υπογράμμισε ότι το έργο ανήκει στο δημόσιο, στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Ο Δήμαρχος Πάφου περιέγραψε το τι περιλαμβάνει το έργο, σημειώνοντας ότι με αυτό το έργο ολοκληρώνεται η βόρεια σύνδεση της Πάφου με το αεροδρόμιο και εξυπηρετεί ήδη τη βιομηχανική περιοχή. Ήταν ένα πάγιο αίτημα, είπε και υπενθύμισε ότι είχε προκηρυχθεί τον Μάρτιο του 2013, ανεστάλη τότε λόγω της (τραπεζικής) κρίσης, προκηρύχθηκαν ξανά προσφορές το 2019, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πριν μερικούς μήνες.

Όπως εξήγησε, μετά τα εγκαίνια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ακολουθήσει απόψε εκδήλωση στο Δημαρχείο Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση