ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΜ: Η σημασία της Ελληνογαλλικής συμφωνίας για την Κύπρο

Συμβάλλει στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θετικά νέα για την Κύπρο χαρακτήρισε την Ελληνογαλλική συμφωνία ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης. Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», ο κ. Πετρίδης είπε ότι η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας συμβάλλει στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Πετρίδης, αποτελεί ένα βήμα προς το να έχουμε «περισσότερη Ευρώπη» στην στρατιωτική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτό φυσικά θα φανεί και στην πορεία, ιδιαίτερα από τον Ιανουάριο, όταν θα έχουμε και την γαλλική προεδρία», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ότι η συμφωνία «μεταξύ δύο εμφύλιων χωρών με πολύ στενούς δεσμούς με την Κύπρο, είναι πολύ καλά νέα για τον απανταχού ελληνισμό και θεωρούμε ότι αυτές οι συμμαχίες θα δώσουν την δυνατότητα μετά από μερικά χρόνια, όταν και εφόσον προχωρήσουν και οι εξοπλισμοί, να υπάρχουν και άλλες δυνατότητες και ενδεχομένως και άλλες συνεργασίες με αυτές τις χώρες».

Ανέφερε επίσης ότι με την Γαλλία έχουμε, πέραν από έναν αξιόμαχο και σταθερό σύμμαχο, μια πολύ καλή διμερή πρωτοβουλία. Υπάρχει, όπως είπε, πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας με πέραν από 30 διαφορετικές δράσεις και εκπαιδεύσεις, οι οποίες γίνονται ετήσια. «Παρέχουμε διευκολύνσεις στα λιμάνια μας και στα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπάρχει στενή συνεργασία στον τομέα του εξοπλισμού αλλά και σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα», κατέληξε ο κ. Πετρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση