ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε 15 μέρες το Δ.Σ. για τον νέο φορέα Πολιτισμού Πάφου

Χωρίς ομόφωνη απόφαση στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης η δημιουργία του

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η λειτουργία του νέου πολιτιστικού φορέα της Πάφου, που θα αποτελέσει τη συνέχεια του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017. Στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάφου της Πέμπτης 24 Ιουνίου συζητήθηκαν τα ονόματα για το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού, και αποφασίστηκε ότι ο διορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου να γίνει στη συνεδρία της 12ης Ιουλίου, αφού μελετηθούν τα βιογραφικά σημειώματα των προσώπων που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στον φορέα. Μάλιστα, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, αφού κάποιες δημοτικές ομάδες, όπως ειπώθηκε στην «Κ», θέλουν να μεταθέσουν το ζήτημα του διορισμού στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, απόφαση ήταν ο διορισμός να γίνει από το παρόν Συμβούλιο.

Όπως πληροφορείται η «Κ» για το Ίδρυμα Πολιτισμού Πάφου,ενδιαφέρον εκδήλωσαν 34 πρόσωπα, μετά από ανοικτή πρόσκληση του Δήμου Πάφου, τον Ιανουάριο του 2020. Στο Διοικητικό Συμβούλιο θα διοριστούν επτά πρόσωπα, με τον πρόεδρο του Κέντρου να τον ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και η θητεία του Δ.Σ. θα είναι τριετής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» Μερικά μόνο από τα ονόματα που υπάρχουν στη λίστα είναι αυτά της Γεωργίας Ντέτσερ, διευθύντρια Καλλιτεχνικού Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017, του Λεόντιου Τσέλεπου, μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, ο Γιώργος Σαξιατές, ο Γιάννης Κουτσόλαμπρος μέλος του Πάφος 2017.

Το Ίδρυμα Πολιτισμού Πάφου θα «προικοδοτηθεί» με το ποσό 280.000 ευρώ, από το Πάφος 2017, συν τη δημοτική χορηγία και όπως ειπώθηκε στην «Κ» το ποσό που αναλογεί στον νέο φορέα θα ανέρχεται στις 500.000 ευρώ περίπου. Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, με στόχο την παραγωγή πολιτισμού στην πόλη.

Συζητήσεις από το 2019

Ο οργανισμός – Ίδρυμα Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάφου ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, τον Ιούλιο του 2019, με τις συζητήσεις να έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2018 και τα πρώτα ονόματα του Δ.Σ. θα ανακοινώνονταν στις 28 Νοεμβρίου 2019. Ο νέος φορέας θα είναι ιδιωτικού δικαίου με μόνο μέλος τον Δήμο Πάφου, με επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που θα αποτελείται από προσωπικότητες της Πάφου και θα έχει τον δικό του καλλιτεχνικό διευθυντή με συμβόλαιο ορισμένου χρόνου και προσωπικό. Αναμένεται ότι ο νέος φορέας θα αναλάβει τη διαχείριση όλων των κτηρίων πολιτιστικής υποδομής της πόλης: το Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, το «Αττικόν», το Χάνι του Ιμπραήμ, την «Παλιά Ηλεκτρική», την Αίθουσα «Εν Πλω», τη Δημοτική Πινακοθήκη κ.ά., με τον Δήμο να συνεχίσει να διατηρεί την ιδιοκτησία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση