ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση του βιβλίου «Σωστά Ελληνικά. Πόσα ξέρεις (;)»

Το βιβλίο αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό χρήσης της ελληνικής γλώσσας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την Παρασκευή, 3 Ιουνίου παρουσιάζεται το βιβλίο του γλωσσολόγου δρα Γιώργου Β. Γεωργίου με τίτλο «Σωστά Ελληνικά. Πόσα ξέρεις (;)», από τις εκδόσεις Ηλία Επιφανίου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο γλωσσολόγος δρ Σπύρος Αρμοστής και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον συγγραφέα. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης δρ Κυπριανός Λούης, η Μαριλένα Καρυολαίμου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Ηλίας Επιφανίου εκ μέρους του εκδοτικού οίκου. 

Το βιβλίο, το 7ο του συγγραφέα, αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό χρήσης της ελληνικής γλώσσας, εμπλουτισμένο με δεκάδες σχόλια που διασαφηνίζουν γλωσσικά ζητήματα. Κανόνες γραμματικής και σύνταξης, που περιλαμβάνουν κανόνες τονισμού, στίξης, κλίσης, σημασίας και πολλές άλλες επισημάνσεις που έχουν σχέση με την επίτευξη μιας καλύτερης ποιότητας γραπτού λόγου. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται και ένας πρωτότυπος κατάλογος με πέραν των 1.000 θεωρούμενων ως «δύσκολων» λέξεων της Νεοελληνικής.


Η παρουσίαση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρα Κώστα Καδή. Η διάρκειά της είναι 60 λεπτά και είναι ανοιχτή προς όλους. Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

Πότε/πού: Την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο.

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση