ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«The icon hunter»: Το βιβλίο της Τασούλας Χατζητοφή στο Amazon.com

Θέμα του η κλοπή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή

Δελτίο Τύπου

Κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Pegasus στις ΗΠΑ το βιβλίο της Κύπριας Τασούλας Χατζητοφή με θέμα την κλοπή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Το βιβλίο θεωρείται από τον ίδιο τον εκδοτικό οίκο, μοναδικό στο είδος του γιατί για πρώτη φορά γράφεται από μια συγγραφέα, η οποία είναι την ίδια στιγμή και πρόσφυγας και μετανάστης. Οπότε το βιβλίο δεν αποτελεί απλώς καταγραφή μιας ακόμα πολιτιστικής καταστροφής. Πρόκειται για τη βιωματική εμπειρία μιας Icon Hunter σε αναζήτησης της ταυτότητάς της. Μιας γυναίκας που έχασε τα πάντα και αγωνίζεται με θρησκευτική ευλάβεια να εντοπίσει και να επανατοποθετήσει τις εικόνες πίσω στο εικονοστάσι της ζωής της. Να επαναφέρει πίσω την κάθε ψηφίδα που χάθηκε από το ψηφιδωτό του είναι της.

Η αγγλική έκδοση του βιβλίου ήδη βρίσκεται στον ιστότοπο της Amazon και προπωλείται για το 2017 με χιλιάδες μέχρι στιγμής παραγγελίες από κάθε γωνιά του κόσμου. Το βιβλίο θα μεταφραστεί στα ελληνικά, στα τουρκικά και σε άλλες γλώσσες. Η νεαρή πρόσφυγας που το 1974 διώχθηκε από την Αμμόχωστο για να βρεθεί αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ως επιχειρηματίας στη Χάγη της Ολλανδίας, μεταφέρει μέσα από το προσωπικό της ημερολόγιο την παγίδευση του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αγιαντίν Ντικμέν στο Μόναχο, με τη βοήθεια της γερμανικής αστυνομίας, της Εκκλησίας της Κύπρου και της Νομικής Υπηρεσίας της Κύπρου.

Το περιεχόμενο του βιβλίου έχει ως αφορμή την Κύπρο και τη σύληση της πολιτιστικής της κληρονομίας. Ο κυπριακός αγώνας της Τασούλας Χατζητοφή όμως δόθηκε με την επιστροφή των ψηφιδωτών της Κανακαριάς αλλά και άλλων συληθέντων θησαυρών της Κύπρου και συνεχίζεται μέχρι και την επιστροφή του τελευταίου. Στην πορεία το παράδειγμα της Κύπρου μετουσιώθηκε σε παγκόσμιο αγώνα για τη σύληση της κληρονομιάς όλων των Λαών που ο πόλεμος σαρώνει τις χώρες τους. Στην πορεία η κ. Τασούλλα Χατζητοφή ίδρυσε το Walk of Truth και σε συνεργασία με την Interpol συμμετέχει στους Cultural Crime Watchers με στόχο τον εντοπισμό όλων των κλοπιμαίων θησαυρών και τον επαναπατρισμό τους.

Η ίδια η Τασούλλα Χατζητοφή θεωρεί ότι το βιβλίο της, «The Icon Hunter» (Η Κυνηγός των Εικόνων) αποτελεί «ένα δώρο στα 65 εκατ πρόσφυγες σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα δώρο σε κάθε μετανάστη που παλεύει να ενσωματωθεί στη νέα χώρα εγκατάστασής του, σε κάθε άνθρωπο και γυναίκα που παλεύει από κάθε πόστο που κατέχει για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στο Amazon
Στη σύντομη παρουσία του βιβλίου της στον ιστότοπο Amazon το βιβλίο παρουσιάζεται ως «η προσπάθεια μιας γυναίκας για δικαιοσύνη, η οποία τελικά την οδηγεί στα επικίνδυνα μονοπάτια της παράνομης διεθνούς διακίνησης έργων τέχνης». Η κ. Τασούλλα Χατζητοφή αναφέρει το Amazon απειλήθηκε από το στρατό κατοχής όταν έφευγε από το Βαρώσι, αλλά ουδέποτε ένιωσε απειλή για τα πιστεύω της, τις παραδόσεις της και την έντονη αγάπη της για την οικογένεια της. Πίστη και οικογένεια είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι στην μεγάλη της προσπάθεια για να φέρει σε πέρας έναν ιερό στόχο υπέρτατης αγάπης και αφοσίωσης στον παγκόσμιο πολιτισμό που δημιουργούν οι καθημερινοί άνθρωποι.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τον αγώνα που καταβάλλει παγκοσμίως το Walk Of Truth. Το βιβλίο πωλείται προς 26 δολάρια, ωστόσο με απόφαση της κ. Χατζητοφή και συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο, όλες οι οργανώσεις Ελλήνων της Διασποράς μπορούν να το εξασφαλίσουν σε ειδική τιμή με έκπτωση του όποιου μεριδίου αναλογεί στη συγγραφέα, για να το διαθέσουν στα μέλη τους και να ενισχύσουν, έτσι, από το όποιο κέρδος προκύψει τα οικονομικά της οργάνωσής τους.
Για όσους θέλουν να παραγγείλουν το βιβλίο μπορούν να επισκεφθούν την πιο κάτω διεύθυνση της Amazon:
www.amazon.com/Icon-Hunter-Repatriate-Cultural-Heritage/dp/1681773236/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1482309013&sr=8-1&keywords=the+icon+hunter+tasoula

* Για τις Οργανώσεις της Διασποράς που θα ήθελαν να επωφεληθούν από την προσφορά της συγγραφέως μπορούν να επισκεφθούν το
info@walkoftruth.org

 

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση