ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσιάστηκε χθες στο Σπίτι της Κύπρου το νέο βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη

Το «Λάθος απ` την αρχή…» αφυπνίζει και παρακινεί να αντιδράσουμε στα προβλήματα της εποχής

ΚΥΠΕ

Παρουσιάστηκε χθες στο Σπίτι της Κύπρου, το βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη «Λάθος απ' την αρχή…» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iwrite.gr.

Η Μορφωτικός Σύμβουλος Μαρία Παναγίδου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και η συντονίστρια της εκδήλωσης, δημοσιογράφος Ζέτα Τζιώτη επεσήμανε ότι «ο Γιάννης Ζιώτης με το βιβλίο του ευελπιστεί να μας αφυπνίσει και μας παρακινεί να αντιδράσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της εποχής μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε είσης και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος ο οποίος επεσήμανε ότι το βιβλίο είναι συνδεδεμένο με την ψυχή και τα βιώματα του συγγραφέα... που αντιπαλεύει το σύστημα με εντιμότητα, με καθαρότητα, με καθαρά χέρια, όσο και αν πρέπει αυτά τα χέρια να πληγωθούν από τις κακουχίες.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν ο Μητροπολίτης Σύρου-Άνδρου Δωρόθεος Β΄ και ο δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης.

Ο Μητροπολίτης εξήρε το ήθος, τη σεμνότητα και την ευαισθησία του Γιάννη Ζιώτη ο οποίος στο βιβλίο του πετυχαίνει να συνθέσει τον αγώνα και την αγωνία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας το 1922, την τραγωδία του κυπριακού Ελληνισμού το 1974 και παράλληλα τις αντιφάσεις του νεοέλληνα το 2017. «Αρκεί μόνο ένας κόκκος ανθρωπιάς για να βραχυκυκλώσει την αμείλικτη τελειότητα κάθε μηχανισμού ηθικής, εθνικής, κοινωνικής ή οικονομικής εξόντωσης» ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του ομιλητή στο τέλος της εισήγησης του.

«Διακρίνεται για το ήθος του απέναντι στις σύγχρονες δυσκολίες» είπε ο κ. Αλέπης μιλώντας για τον συγγραφέα και υπογράμμισε ότι «η γραφή του έρχεται από πολύ μακριά, αποπνέει σεβασμό σε όλες τις στιγμές και τις αγωνίες του παρελθόντος και τραβά ίσια, τραβά το μέτρο και τη μεσότητα του Αριστοτέλη».

Στην αντιφώνησή του ο συγγραφέας μίλησε για τα συγγραφικά του βήματα, τις πηγές της έμπνευσής του, που είναι κυρίως τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, τη γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαράκη και τη μετέπειτα φιλία τους που τον σημάδεψε και τον ενέπνευσε καθώς και για την αγάπη του για την Κύπρο και τον λαό της.

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση