ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή

Με την κυκλοφορία μιας δίγλωσσης αφιερωματικής έκδοσης, η ΕΛΣ τιμάει την ιστορία των 80 χρόνων της

Newsroom Κ, Αθήνα

80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή

Με την κυκλοφορία μιας δίγλωσσης αφιερωματικής έκδοσης, η ΕΛΣ τιμάει την ιστορία των 80 χρόνων της. Μέσα στις 664 σελίδες της καταγράφεται με ιστορική ακρίβεια και λεπτομερή τεκμηρίωση η πορεία του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου, από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’40 έως σήμερα. Πάνω από 1.000 φωτογραφίες –και από αυτές πάνω από 300 σπάνιες ή και ανέκδοτες– δίνουν στον αναγνώστη μια αντιπροσωπευτική εικόνα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας που έλαβε χώρα μέσα στις οκτώ πρώτες δεκαετίες της ζωής της ΕΛΣ. Από την προσεχή Πέμπτη (5/3) –ημέρα συμπλήρωσης των 80 ετών της ΕΛΣ– η έκδοση θα διατίθεται στα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, στο SNFCC Shop και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Yλοποιήθηκε με τη στήριξη της δωρεάς του ΙΣΝ για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

H βιογραφία ενός άλλου Kaiser

Το 2018, ο Καρλ Λάγκερφελντ έδωσε μια σειρά συνεντεύξεων στη Γαλλίδα δημοσιογράφο Ραφαέλ Μπακέ για ένα άρθρο που προετοίμαζε για την εφημερίδα Le Monde. Το άρθρο δεν γράφτηκε ποτέ, αλλά αυτές οι συνεντεύξεις αποτέλεσαν τη βάση μιας βιογραφίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Kaiser Karl», η πρώτη του μεγάλου Γερμανού σχεδιαστή που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ένα χρόνο. Το βιβλίο αφηγείται τη μυθική ζωή και τη σταδιοδρομία ενός από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς ανθρώπους της σύγχρονης μόδας παγκοσμίως, από την παιδική του ηλικία μέχρι τα χρόνια της μεγάλης δόξας στον οίκο Chanel.

Δύο νέες εκδόσεις

Η σειρά «Εκδόσεις» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης έφθασε τις 44 δημοσιεύσεις και παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις της. H μία είναι ο επιστημονικός κατάλογος της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης του μουσείου με τίτλο «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο», μια έκδοση 400 σελίδων, πλούσια εικονογραφημένη, με 12 επιστημονικά κείμενα και 363 λήμματα, που φωτίζουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό επεισόδιο στην ιστορία και στην εξέλιξη του βορειοελλαδικού χώρου. Η δεύτερη έκδοση που κυκλοφόρησε είναι το «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 10+ χρόνια (2006-2019)», ένα επετειακό λεύκωμα στο οποίο μέσα από σύντομα κείμενα και πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό αποτυπώνεται η πολύπλευρη δράση του μουσείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους καθώς λύνουν τον Κύβο

Ο Κύβος του Ρούμπικ

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η βιογραφία θα είναι γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς

Βιογραφία του Ροθ το 2021

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Oι κανόνες που έδινε στους ηθοποιούς ο Λευτέρης Βογιατζής δεν ήταν κανόνες τού πώς να παίζεις, αλλά τού «πώς να διαθέτεις τον εαυτό σου»

«Εψαχνε κάθε λέξη...»

Τα πρακτικά της διημερίδας εκδόθηκαν σε ένα τόμο με τίτλο «Ο σκηνοθέτης, ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής»
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X