ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κρατήσου απ’ τα όνειρά σου» της Γιόλας Δαμιανού Παπαδοπούλου

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη από τη Read Library

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ανδρονίκης Λασηθιωτάκη

Γιόλα Δαμιανού Παπαδοπούλου

«Κρατήσου απ’ τα όνειρά σου»
σελ. 560

Ο τίτλος του βιβλίου, όπως αναφέρει η συγγραφέας, προέκυψε μέσα από την ιστορία του μυθιστορήματος. Γιατί κάποιες συμφορές έρχονται στη ζωή τόσο αναπάντεχα που μπορεί να ανατρέψουν μέσα σε μια μέρα όλα όσα έχουμε κτίσει μια ολάκερη ζωή. Μια οικονομική κατρακύλα, μια αρρώστια, μια προδοσία... και τότε χάνουμε τη γη κάτω απ’ τα πόδια μας. Αν εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή καταφέρουμε να κρατηθούμε απ’ τα όνειρά μας, τότε πιστεύω πως θα ξαναβρούμε τις ισορροπίες μας.

Η συγγραφέας εμπνέεται την υπόθεση του βιβλίου της μέσα από τον πανικό και τον φόβο μιας νεαρής γυναίκας, που μόλις είχε διαγνωστεί με την ασθένεια του Λύκου. Ήθελε μέσα από αυτό το βιβλίο να γίνει γνωστή η ασθένεια του Λύκου, γιατί παρ’ όλο που πέντε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη υποφέρουν από την ασθένεια αυτή, ένα 80% έχει πλήρη άγνοια.

Λένε πως η απόσταση της ευτυχίας από τη δυστυχία είναι μονάχα μια σπίθα φωτός. Μια διάφανη κλωστή που διαχωρίζει τη μια ένια από την άλλη... Ένα βήμα μπρος ή πίσω. Και δεν χρειάζεται παρά μονάχα ένα στραβοπάτημα για να ανατρέψει το ένα τ’ άλλο. Η Αφροδίτη δοσμένη βαθιά στον μεγάλο της έρωτα για τον Ίκαρο βίωνε την απέραντη ευτυχία σαν κάτι αιώνιο και άφθαρτο. Δεν υποπτεύθηκε ούτε στιγμή πως ένα ολίσθημα θα ήταν αρκετό να κατεδαφίσει το οικοδόμημα αυτής της ευτυχίας και να την παρασύρει σ’ ένα καταστροφικό τυφώνα που θα σάρωνε τα πάντα στη ζωή της. Πλούτη, ευτυχία, γαλήνη, παιδί θα χαθούν και μια αρρώστια θ’ αλλάξει ριζικά τη ζωή της. Παρ’ όλα αυτά, μια δύναμη μέσα της τη βοηθάει ν’ αντισταθεί και να κρατηθεί απ’ τα όνειρά της. Γιατί υπάρχουν πολλά μονοπάτια που οδηγούν στην ευτυχία!

Το βιβλίο επανακυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή και διανέμεται ψηφιακά αποκλειστικά από την εφαρμογή Read Library.
Βρείτε όλες τις πληροφορίες για το βιβλίο και τη συγγραφέα του στον σύνδεσμο που ακολουθεί, https://www.read-library.com/.

lasithiotakisa@sppmedia.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Για να αντιληφθούμε τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στα του βιβλίου πρέπει να δούμε και πώς η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ